Hatay’ın da bir Kara Murat’ı var

Hatay’da yaşayan Abdullah Cila, atıyla ve nostaljik tutkusuyla dikkat çekiyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve eski Türk filmlerindeki karakterleri anımsatan Abdullah Cila, bölge halkının ilgisini çeken bir figür haline geldi. 1995 yılından beri tarihi eşya ve müzik aletleri koleksiyonu yapan Cila, atıyla birlikte yaptığı yolculuklarla da tanınıyor. 38 yaşındaki Abdullah Cila, lise yıllarında antikaya olan […]

Hatay’da yaşayan Abdullah Cila, atıyla ve nostaljik tutkusuyla dikkat çekiyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve eski Türk filmlerindeki karakterleri anımsatan Abdullah Cila, bölge halkının ilgisini çeken bir figür haline geldi. 1995 yılından beri tarihi eşya ve müzik aletleri koleksiyonu yapan Cila, atıyla birlikte yaptığı yolculuklarla da tanınıyor.

38 yaşındaki Abdullah Cila, lise yıllarında antikaya olan ilgisini keşfettiğini ve o günden beri nostalji müzik aletleri ve plaklar topladığını belirtiyor. İlerleyen yıllarda koleksiyonunu genişleten Cila, eski Türk filmlerindeki gibi giyinip, atıyla şehir içinde gezinti yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. Bölge halkı tarafından “Kara Murat” olarak da tanınan Cila, atıyla yapmış olduğu seyahatlerde ve günlük yaşamında kültürel mirasımızı yaşatma gayretinde olduğunu vurguluyor.

Abdullah Cila, “Nostalji ve kültüre bağlı yaşamak adına tabii ki. Daha öncelerden sanatçıların plaklarını koleksiyon haline getirdim. … Gramofondan çalan şarkı sanatçı sanki yanımızda gibi hiç elektriğe hiç kayda girmemiş. Ses olduğu için kurma kollu olduğu hiç elektrik olmadığı için zembereğiyle çalışıyor tamamen” dedi.

Abdullah Cila, atıyla olan bağını şu sözlerle anlatıyor: “Yaklaşık 5 yıldır birçok yere atıyla gittiğini dile getiren Cila, ‘At hevesi de var bizde. … Ben bir taşıta, bir arabaya binmekten ziyade ata binmeyi daha çok seviyorum’ ifadelerini kullandı.”

Denizciler Mahallesi sakinlerinden Rıfat Kara, Abdullah Cila’yı şu sözlerle tanımlıyor: “Bence Abdullah Cila, Denizciler’i tanıtan en güzel bir örnek. Harika müzesiyle, atıyla, sazıyla, sözüyle ve davranışıyla dört dörtlük bir insan.” – Volkan İcil-

Exit mobile version