Hatay’ın Gündeminde Ağaç Katliamları Var

*) Antakya Atatürk Parkında bir süre önce Türkiye Tasarım Vakfına konteyner yerleştirmek için kesilen çeyrek asırlık onlarca ağaç hakkında HAMOK Suç duyurusu yaptı *) Defne Hancağız Mahallesinde TOKİ için acele kamulaştırma kararıyla kesilmeye başlanan Zeytin ağaçları için halk sokağa çıktı *) Hatay Halkı Ağaç Katliamına Sessiz Kalmıyor

Son günlerin Hatay kamuoyunda en çok tartışılan konusu hiç kuşkusuz ki yaşanan ağaç katliamlarına verilen tepkiler oldu. Şubat ayının başlarında Antakya Atatürk Parkı içinde yer alan Ördekli havuz kısmında Türkiye Tasarım Vakfına konteyner yerleştirmek için iş makineleri marifetiyle kesilen çeyrek asırlık onlarca ağaç konusunda Antakya Çevre Koruma Derneğinden sonra Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyonu dönem sözcüleri de Koruma kuruluna başvurarak suç duyurusu yaptı. Kurul sorumluluğu tespit edilenler hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.


Ardından geçtiğimiz günlerde Defne İlçesine bağlı Hancağız mahallesinde yaşanan zeytin ağaçlarının kesimiyle ilgili olarak da halk kamuoyu oluşturuyor. TOKİ nin acele kamulaştırma yöntemiyle müdahale ettiği yaklaşık 100 dönümlük zeytinlik alanda onlarca zeytin ağacı katledilmişti. Konuyu gündeme taşıyan Antakya Çevre Koruma Derneği yanı sıra mahalle sakinlerini ziyaret eden CHP Defne Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Özgün de konunun takipçisi olacağını açıkladı. Hancağız mahallesi sakinleri haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.
Kısacası Hatay’ın gündeminde çevre sorunları, ağaç katliamları var. -Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version