“Hatay’ın kaderine terk edilmesine müsaade etmeyeceğiz”

CHP Genel merkezince Hatay’a gönderilen heyetin incelemeleri sırasında tanık olunanlar konuk milletvekillerini de hayretler içinde bıraktı. Kadın milletvekili ağırlıklı CHP heyetinin çadırlarda 52 derece sıcaklıkta KOAH hastaları yaşlılar ile engellilerin yaşamlarını çok güç şartlarda sürdürdüklerine tanık olunduğu kaydedildi . Heyete eşlik eden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur izlenimlerini şöyle aktardı: “Defne, Orhanlı Mahallesi’nde geçici yaşam alanındaki […]

CHP Genel merkezince Hatay’a gönderilen heyetin incelemeleri sırasında tanık olunanlar konuk milletvekillerini de hayretler içinde bıraktı.

Kadın milletvekili ağırlıklı CHP heyetinin çadırlarda 52 derece sıcaklıkta KOAH hastaları yaşlılar ile engellilerin yaşamlarını çok güç şartlarda sürdürdüklerine tanık olunduğu kaydedildi .

Heyete eşlik eden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur izlenimlerini şöyle aktardı: “Defne, Orhanlı Mahallesi’nde geçici yaşam alanındaki çadırları ve konteynerları CHP TBMM Grup Başkanvekilimiz Sn. Burcu Köksal, Kadın Kolları Genel Başkanımız Sn. Aylin Nazlıaka, Milletvekili arkadaşlarım ve Hatay İl Başkanımız Sn. Hakan Tiryaki ile birlikte ziyaret ettik. Burada yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız tüm Hataylı hemşehrilerimizle aynı sorunları yaşıyorlar. Koah hastası, hamileler, engelliler yaklaşık 50 derece sıcaklıkta çadırda yaşıyorlar, konteyner bekliyor. İçme suyu sorunu ve gıda sorunu her yerde. Sıcak, klimasız, yalıtımsız konteynerlarda nefes alamayan hemşehrilerimiz destek bekliyor. Kültürlerin ve medeniyetlerin şehri Hatay’a ses olacağız, asla kaderine terk edilmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Exit mobile version