<strong>Hatay’ın Kırıkhan ilçesi değil…</strong>

Siirt’in Kurtalan İlçesi! 18 Aralık Pazar günü, Hatay-Kırıkhan merkezli meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, “depremin hasarı” olarak lanse edildi ama… Deprem gibi önemli ve sarsıcı zamanlarda yapılan sosyal medya paylaşımlarının yarattığı korku ve tedirginliğin en net örneklerinden bir tanesi, 18 Aralık 2022 Pazar günü saat 21.13’te Hatay’ın Kırıkhan merkezli […]

Siirt’in Kurtalan İlçesi!

18 Aralık Pazar günü, Hatay-Kırıkhan merkezli meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, “depremin hasarı” olarak lanse edildi ama…

Deprem gibi önemli ve sarsıcı zamanlarda yapılan sosyal medya paylaşımlarının yarattığı korku ve tedirginliğin en net örneklerinden bir tanesi, 18 Aralık 2022 Pazar günü saat 21.13’te Hatay’ın Kırıkhan merkezli meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşandı.

Depreminin ardından, Kırıkhan’da hasar gören bir binayı gösterdiği iddia edilen gönderinin, aslında Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir dönem yaşanan depremin ardından hasar alan binalardan biri olduğu tespit edildi. Ancak bu binaya ait görsel, 27.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan gibi isimler tarafından da Hatay’da “depremin hasarı” olarak dile getirildi.

Yaşanan bu durum, bu tür zamanlarda yapılan paylaşımların gerçekliğinin ve kaynak güvenilirliğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyması nedeniyle önemli.

Tamer Yazar

Exit mobile version