Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Marka Devi

Cezayir’de devleşiyor Hatay ekonomisinin

Cezayir’de devleşiyor

Hatay ekonomisinin amiral gemilerinden Tosyalı Holding’in Cezayir yatırımı Tosyalı Algerie, 6 milyon ton yassı ve uzun mamul kapasiteli bir sanayi tesisine dönüşecek. Cezayir’de toplam yatırım 6 milyar $ aşacak. Gelecek 5 yılda toplam üretim kapasitesi 8 milyon ton, ciro ise 5 milyar dolar olacak.

Manisalı İşadamı İsa Tecim’in, “Müteşebbisler, çorak topraklardan geçen nehirlere benzer. Geçtiği yerlere hayat verir. Değerli dostum Sayın Fuat Tosyalı da bunlardan biri. Cezayir’deki demir çelik fabrikasını gezdim ve ülkem adına çok gururlandım” sözleriyle anlattığı, Hatay ekonomisinin amiral gemilerinden Tosyalı Holding’in Cezayir yatırımı Tosyalı Algerie, hedef büyütüyor.
Dünya demir-çelik üretimi içindeki sayılı firmalardan biri olan Tosyalı Holding, son yatırımı noktasında, Cezayir’in en büyük demir çelik üreticisi konumunda. Cezayir’deki yatırımı bağlamında üçüncü fazı devreye giren Tosyalı Algerie, sadece 8 ay içinde üretimde bir rekora imza attı. Tosyalı Algerie, sadece 8 ayda günlük 7 bin 700 ton DRI üretim rakamına ulaşarak, ayrıca bir dünya rekoruna imza attı.
Konuya ilişkin konuşan, Holding’in başarılı yöneticisi Fuat Tosyalı, “Sadece bu yıl 150 bin ton ihracat yapmayı planlıyoruz; 2020’de ise işletmeye alınacak liman ve konveyör bandının oluşturacağı lojistik imkanlar sayesinde, bu rakamın yıllık 600 bin ton seviyesine çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi. -Tamer Yazar-