Hatay’ın otobüsleri Mersin’de ne yapıyor ?

Bugün gazetemizin ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki özel halk otobüslerinin Mersin’deki Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye kiralandığı yönünde iddialarda bulundu. İsmini vermek istemeyen ihbarcı, 31 BB 0269 plakalı bir otobüsün fotoğrafını paylaşarak, bu otobüslerin Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından kiralandığını öne sürdü. Fotoğrafın bugüne ait olduğunu belirten ihbarcı, “ otobüsler satılmış da olabilir ama […]

Bugün gazetemizin ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki özel halk otobüslerinin Mersin’deki Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye kiralandığı yönünde iddialarda bulundu. İsmini vermek istemeyen ihbarcı, 31 BB 0269 plakalı bir otobüsün fotoğrafını paylaşarak, bu otobüslerin Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından kiralandığını öne sürdü. Fotoğrafın bugüne ait olduğunu belirten ihbarcı, “ otobüsler satılmış da olabilir ama benim aldığım bilgi kiralandığı yönünde “ ifadelerini kullandı.

Bu iddianın doğru olup olmadığını araştırmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir bilgi sunulmuş değil. Bu nedenle, iddianın doğruluğu ve detayları hakkında açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan, iddianın doğru olması durumunda, söz konusu otobüslerin ne zaman kiralandığı veya satıldığı sorusu gündeme geliyor. Bu sürecin Lütfü Savaş’ın CHP döneminde mi yoksa Mehmet Öntürk’ün AKP döneminde mi gerçekleştiği merak ediliyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve yetkililerden gelecek açıklamalarla birlikte detayları aktaracağız. – Volkan İcil –

Exit mobile version