Hatay’ın yeniden doğuşu için bilimsel toplantı

Hatay, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan depremlerinin yıkıcı etkisinden kurtulmaya çalışıyor. 12 Ağustos tarihinde, Ankara Kent Konseyi Binası’nda düzenlenecek olan “BİLİMİN IŞIĞINDA DEPREM VE HATAY GERÇEĞİ” etkinliğine Meslek Odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve bilim insanları, etkinlikte bir araya gelerek Hatay için çözüm önerileri ve projeler üzerine görüş alışverişinde bulunacak. Toplantıda; “Antakya-Hatay […]

Hatay, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan depremlerinin yıkıcı etkisinden kurtulmaya çalışıyor.

12 Ağustos tarihinde, Ankara Kent Konseyi Binası’nda düzenlenecek olan “BİLİMİN IŞIĞINDA DEPREM VE HATAY GERÇEĞİ” etkinliğine Meslek Odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve bilim insanları, etkinlikte bir araya gelerek Hatay için çözüm önerileri ve projeler üzerine görüş alışverişinde bulunacak.

Toplantıda; “Antakya-Hatay için ne, niçin ve nasıl yapılmalı? neler yapılmamalı? acil ihtiyaçlar-acil eylem planı: kent planlaması-deprem, zemin ve yapı ilişkisi-kültürel varlıkların korunması-afet-risk ve göç yönetimi ve politikaları- doğa, çevre ve halk sağlığı-sosyoekonomik, demografik yapının korunarak iyileştirilmesi” konuları ve soruları görüşülecek.

Exit mobile version