Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın Zengin Mutfak Kültürü, Çocuklarla Buluşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UNESCO Hatay Gastronomievi, şehrin zengin yemek

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UNESCO Hatay Gastronomievi, şehrin zengin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla düzenlediği çocuk atölyeleriyle dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Antakya Şehit Mehmet Şenol Anaokulu ve Ekinci Nevzat Ceylan İlkokulu öğrencileri, Gastronomievi’nin organize ettiği “Kömbe Yapım Atölyesi”ne katıldı.

Çocuklar Kömbe Yapımını Öğrendi

Gastronomievi’nin deneyimli şeflerinin rehberliğinde gerçekleştirilen atölyede, çocuklar Hatay’ın coğrafi işaretli ürünü olan Antakya kömbesinin yapımını öğrendiler. Eğlenceli bir şekilde yapılan etkinlik, küçük katılımcılara mutfak becerileri kazandırmanın yanı sıra, ekip çalışması ve iş birliği gibi önemli yaşam becerilerini de kazandırmayı hedefledi.

Geleceğe Yatırım: Kültür ve Mutfak Eğitimi

Gastronomievi yetkilileri, bu tür etkinliklerin, çocukların kendi kültürlerini öğrenmelerine ve Hatay mutfağını daha yakından tanımalarına yardımcı olduğunu belirtti. Katılımcı öğrencilere, etkinlik sonunda kaytaz böreği ikram edilirken, kendi elleriyle yaptıkları kömbeleri de afiyetle yediler.