Hataylı Gençler Gastronomi Festivalinde Büyük Başarı Kazandı

Antakya Kültür ve Tarih Vakfı'nın sponsorluğunda yarışmaya katılan Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri unutulmaya yüz tutmuş Hatay mutfağını yeniden canlandırdı.

Hatay’ın köklü Turizm Otelcilik Lisesi, Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Medeniyetler Şehri’nin lezzetlerini 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde tanıtarak büyük bir başarı elde etti. Antakya Kültür ve Tarih Vakfı’nın sponsorluğunda yarışmaya katılan okul, şehrin dokusunu ve ruhunu yaşatmak adına yola çıktı ve 13 öğrencisinin katılımıyla unutulmaya yüz tutmuş Hatay mutfağını yeniden canlandırdı.
Yarışmaya dair açıklamalarda bulunan Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcı Bahar Doğru; ‘’ Medeniyetler şehri Hatay’ın en köklü Turizm Otelcilik Lisesi Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 20.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde Hatay’ın gençleri olarak, lezzetlerimizi tanıtmak adına yarışmaya karar verdik. Yıkılmış kentin yılmamış gençleri olarak bizler Şehrimizi, dokusunu ve ruhunu yaşatmak ve tanıtmak adına, yılmadan emin adımlarla yolumuza devam etmeyi okulca ilke edinmiş olup, bu doğrultuda çalışmaya devam etmekteyiz.’’ dedi

Özellikle Modern Türk Mutfağı Ekibi kategorisinde Hatay’a özgü mezeleri, Keşir dolması ve Helva Hattuş menüsü ile Altın madalya kazanan öğrenciler, En İyi Lise dalında da Altın madalya ile ödüllendirildi. Restoran Balık tabağında Altın ve Bronz Madalya, Yemek tabağında Altın, Restoran Tatlı Tabağında Gümüş ve Bronz Madalya alarak toplamda 10 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.


Okul yönetimi, bu başarıların gençlerin geleceğe umutla bakmalarını sağladığını vurguladı. Öğrencilerin başarısıyla Hatay’ın varlığını ve zengin mutfağını tüm dünyaya duyurduğunu belirtti. Yıkılmış kentin yılmamış gençleri, bu başarılarla Hatay’ın ayakta kalabileceğini gösterdi ve gelecek için umut ışığı oldu.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version