Hataylı İş İnsanlarına Müjde

Hataylı iş insanları için Romanya’ya ihracat yapacaklarına yönelik iyi bir haber var: Kapıkule’deki izdihama alternatif olarak Ro-Ro taşımacılığı başlıyor. Türkiye ile Romanya arasında yeni bir Ro-Ro hattı kuruluyor. Bu hattın amacı, özellikle Kapıkule ve Hamzabeyli’de yaşanan uzun TIR kuyruklarından kaçınmak isteyen nakliyecilere alternatif bir güzergah sunmak. Sea Lines tarafından başlatılacak olan Ro-Ro seferleri, 3 Temmuz’da […]

Hataylı iş insanları için Romanya’ya ihracat yapacaklarına yönelik iyi bir haber var: Kapıkule’deki izdihama alternatif olarak Ro-Ro taşımacılığı başlıyor.

Türkiye ile Romanya arasında yeni bir Ro-Ro hattı kuruluyor. Bu hattın amacı, özellikle Kapıkule ve Hamzabeyli’de yaşanan uzun TIR kuyruklarından kaçınmak isteyen nakliyecilere alternatif bir güzergah sunmak. Sea Lines tarafından başlatılacak olan Ro-Ro seferleri, 3 Temmuz’da başlayacak.

Yeni güzergah, Sakarya’nın Karasu Limanı ile Romanya’nın Köstence’deki DP World Ro-Ro terminali arasında olacak. Günde bir sefer düzenlenecek olan hattın kalkış saati her iki limandan da 24:00 olacak. Bu sayede, Türkiye’den çıkan araçlar (standart TIR, frigo TIR, gabari TIR, likit tanker vb.) Karasu Limanı’ndan bindikten 12 saat sonra Köstence Limanı’na varabilecek.

Yeni Ro-Ro hattı, özellikle soğuk gıda taşımacılığı için uygun olan 100 standart TIR kapasiteli Ro-Pax gemisiyle hizmet verecek. Ayrıca gemi, 250 yolcu kapasitesine sahip olup, Türkiye ile Romanya arasında nakliyecilere zaman ve maliyet avantajı sağlayacak.

Bulgaristan’ın Schengen’e dahil olmasıyla yaşanan sınır kapılarında uzun bekleme süreleri göz önüne alındığında, bu yeni Ro-Ro hattının önemi daha da artıyor ve ihracatçılara büyük kolaylık sağlayacak.-Mehmet Durmaz-

Exit mobile version