Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hataylı Reyhan’ın ‘Sarı Sıcak’ına

En İyi Görüntü Yönetmeni

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü

Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Andaç Haznedaroğlu’nun yönettiği “Misafir” ulusal yarışmada, İranlı yönetmen Parviz Shahbazi’nin “Malaria” adlı filmi de uluslararası yarışmada Büyük Ödül’ün sahibi oldu. Hataylı Yönetmen Fikret Reyhan’ın ‘Sarı Sıcak filmi de ödül alanlar arasında yer aldı.

Bu yıl 5. yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kazananlarından biri, Hataylı Yönetmen Fikret Reyhan’ın filmi ‘Sarı Sıcak’ oldu. Marton Miklauzic, ‘Sarı Sıcak’ ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanırken, Yönetmen Reyhan, Rusya ve Hollanda’da katıldığı festivallerden aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi, eklerken de Hatay’ın bu alandaki gururu olmaya devam etti.
-YOĞUN KATILIM-
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 26 Kasım’da Cemal Reşit Rey’de düzenlenen, politika-sinema-medya dünyasından pek çok ismin katıldığı ödül töreni ve kapanış gecesiyle sona erdi. Gecenin ilk ödülü, Festival’in ‘Onur Konuğu’ olarak İstanbul’a gelen Macar sinemacı Béla Tarr’ın oldu.
-BÜYÜK ÖDÜL-
Başkanlığını Derviş Zaim’in yaptığı, Ayfer Tunç, Aylin Zoi Tinel, Feza Çaldıran ve Aslı Tandoğan’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, bu yıl 8 filmi değerlendirdi. Yarışmada Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Misafir”, En İyi Film ve En İyi Kurgu (Ahmet Hafez, Can Yağan) ödüllerini alırken, Pelin Esmer de “İşe Yarar Bir Şey” filmiyle En İyi Yönetmen seçildi. Yarışmada, Selman Kılıçaslan “Bütün Saadetler Mümkündür” ile En İyi Senaryo Ödülü’nü, Marton Miklauzic Hataylı Yönetmen Fikret Reyhan’ın “Sarı Sıcak” filmi ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanırken; En İyi Kadın Oyuncu “İşe Yarar Bir Şey” ile Öykü Karayel, En İyi Erkek Oyuncu da “Murtaza” filmindeki performansıyla Cezmi Baskın seçildi.
-YERLİ SİNEMAYA DESTEK-
5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin TRT’nin kurumsal iş ortaklığı ile hayata geçirdiği Bosphorus Film Lab’de ise Pitching ve Work in Progress başlıklı iki kategoride toplam 15 proje yarıştı. Giovanni Robbiano, Cemil Yavuz ve Mehmet Demirhan’dan oluşan Pitching jürisi, Fatih Özcan’ın “Mavzer” adlı projesine TRT Ortak Yapım Ödülü’nü verirken, “Karıncalar” adlı projesiyle Onur Yağız da Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü’nü kazandı.
Halil Kardaş, Susana Poveda ve Mehmet Eryılmaz’dan oluşan Work in Progress jürisi ise; Banu Sıvacı’nın “Güvercin” adlı projesine 25.000 TL değerindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü verirken, bu kategoride Digiflame Post Prodüksiyon Hizmet Ödülü’nün kazananı ise “Muhammed Ali” adlı projeleriyle Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken oldu.
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu yıl Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi gibi birçok ünlü sinemacıyı İstanbul’da ağırladı ve Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden 43 uzun ve 64 kısa metraj olmak üzere toplam 107 filmlik programıyla İstanbullu sinemaseverlere dolu dolu bir 10 gün yaşattı.