Hataylı şehit mezarı başında anıldı

  Trabzon’da 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şehidin annesi Hatice Gedik ve yakınları, Trabzon’dan İskenderun’a motosiklet konvoyuyla gelerek Gedik’in Bekbele Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret etti. Ziyarette, mezara çiçekler bırakıldı ve dualar okundu. Acısının hala taze olduğunu belirten Hatice Gedik, vatandaşların […]

 

Trabzon’da 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Şehidin annesi Hatice Gedik ve yakınları, Trabzon’dan İskenderun’a motosiklet konvoyuyla gelerek Gedik’in Bekbele Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret etti. Ziyarette, mezara çiçekler bırakıldı ve dualar okundu.

Acısının hala taze olduğunu belirten Hatice Gedik, vatandaşların ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. “Bu kadar şerefli ve onurluymuş benim oğlum, çok gurur duydum. Her yıl bu ayda acım yenileniyor,” dedi.

Rota 61 Trabzon Motosiklet Derneği üyesi Halil Özkan, Trabzon şehitliğinden 8 Ağustos’ta Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleriyle yola çıktıklarını söyledi. Ayrıca, Ay Yıldız Motosiklet Federasyonu Başkanı Emre Berkil de anma etkinliğine katıldıklarını belirtti.

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ve Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yılmaz Balaman da katıldı.

Programın ardından, motosikletli gruplar, anne Hatice Gedik’in talebi üzerine şehit evine konvoy düzenledi. – Volkan İcil-

Exit mobile version