Hataylı ve Suriyeli İşadamları bir arada

Sorunlar da, Çözümler de… Suriyeli işadamlarının, özellikle lojistik sektöründe yaşadıkları sorunların masaya yatırıldığı son toplantıda konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Ro-Ro seferlerinin zaman ve maliyet dezavantajları nedeni ile Türk mallarının rekabet gücünü düşürdüğünü dile getirdi. “İskenderun Limanı ve Suriyeli İş İnsanları Buluşması” toplantısında, bölgesel sorunlar ve çözümler masaya yatırıldı, beklentiler paylaşıldı. Antakya, İskenderun ve Reyhanlı […]

Sorunlar da, Çözümler de…

Suriyeli işadamlarının, özellikle lojistik sektöründe yaşadıkları sorunların masaya yatırıldığı son toplantıda konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Ro-Ro seferlerinin zaman ve maliyet dezavantajları nedeni ile Türk mallarının rekabet gücünü düşürdüğünü dile getirdi.

“İskenderun Limanı ve Suriyeli İş İnsanları Buluşması” toplantısında, bölgesel sorunlar ve çözümler masaya yatırıldı, beklentiler paylaşıldı. Antakya, İskenderun ve Reyhanlı Ticaret Odaları ev sahipliğinde ve AK Parti Hatay İl Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde, Limakport İskenderun Liman İşletmeleri tarafından gerçekleştirilen “İskenderun Limanı ve Suriyeli İş İnsanları Buluşması” toplantısında, Suriyeli iş insanla-rının ticari faaliyetleri ve sorunları da gündem maddeleri arasında yerini aldı.
-RORO UYARISI-
Toplantıda konuşan isimlerden, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, 1.5 Milyon nüfuslu Hatay’da 420 bin Suriyeli yaşadığını belirterek, her yüz kişiye 29 Suriyeli misafir düştüğünü söyledi. Hatay’da bulunan Suriyeli iş insanlarının da, bu durumda başka şehirlere değil, Hataylı firmaları tercih etmeleri gerektiğini belirten Çinçin, Ro-Ro seferlerine de değindi. Ro-Ro seferlerinin zaman ve maliyet dezavantajları nedeni ile Türk mallarının rekabet gücünü düşürdüğünü ifade eden Çinçin, acilen Yayladağı Sınır Kapısı’nın açılmasını ve Mısır ile karayolu anlaşmasının da yenilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
-KAPASİTE ARTIMI-
Bölge için İskenderun Limanı’nın önemine işaret eden Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy ise Suriyeli iş insanlarına, İskenderun Körfezi lojistik faaliyetlerinin ticari avantajlarını anlattı. İskenderun Limanı’na 750 Milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Gündüz Arısoy, yıllık 1 milyon ton konteynır kapasitesini de 3 milyon TEU konteyner ellecleme kapasitesine çıkarma planları yaptıklarını belirtti. -Tamer Yazar-

Exit mobile version