Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hataylı zeytinyağı üreticileri,
Genel Müdür Hasdemir ile görüştü:

Gündem: 5 Lt Üzeri

Gündem: 5 Lt Üzeri Zeytinyağına İhracat Yasağı

Hataylı zeytinyağı üreticilerini temsilen bir heyet, önceki gün Ankara’da, Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile görüştü. Görüşmenin gündemi, zeytinyağı ihracatında 5 litre üzerine getirilen yasak oldu. Görüşme ortamını, Milletvekili Hüseyin Yayman’ın sağladığı da belirtildi.

Heyete başkanlık eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Salı günkü Başkent çıkartmasıyla ilgili görüşme bilgilerini şöyle paylaştı:

“Hatay Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman, Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Bulanık, Meclis üyemiz Ayhan Kahraman, üyelerimiz Cemal Bulanık, Yılmaz Dönmez, Cengiz Bayır ve Genel Sekreter Yardımcımız Erhan Yağız ile birlikte, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’i makamlarında ziyaret ettik.

Ziyarette, Hatay zeytinyağı sektörünü olumsuz etkileyen, 5 Litre üstü ihracatın yasaklanması ve sektör sorunlarının çözümü üzerine faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. İlgilerinden dolayı, Genel Müdürlerimize ve bizlere ilimizin sorunlarında her zaman öncülük eden Milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Heyetimizle aynı gün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, Tarım Meclisi Sektör Temsilciliğine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve T.C. Ticaret Bakanlığı toplantısında, sektör sorunlarını yazılı ve sözlü  olarak ilettik.” -Duygu Ertaş-