HATAYSPOR-FENERBAHÇE MAÇI ÜZERİNE

Fenerbahçe’nin önceki gün Ziraat Türkiye kupası maçında Ankaragücü önünde aldığı 3-0’lık hezimet yenilgi Cumartesi günkü Hatayspor-Fenerbahçe maçının önemini arttırdı Ankaragücü’nün  Fenerbahçe önünde aldığı 3-0’lık galibiyet, Hatayspor’a 2 açıdan etki edecek İlk bakışta; Başkent ekibinin güçlü rakibini sahada eze eze yenerek haklı galibiyet alması  Hatayspor’lu futbolcuları  cesaretlendirir.. “Ankaragücü ile puan cetvelinde yakın yerdeyiz, puanlarımız aynı, güçlerimiz […]

Fenerbahçe’nin önceki gün Ziraat Türkiye kupası maçında Ankaragücü önünde aldığı 3-0’lık hezimet yenilgi Cumartesi günkü Hatayspor-Fenerbahçe maçının önemini arttırdı

Ankaragücü’nün  Fenerbahçe önünde aldığı 3-0’lık galibiyet, Hatayspor’a 2 açıdan etki edecek

İlk bakışta; Başkent ekibinin güçlü rakibini sahada eze eze yenerek haklı galibiyet alması  Hatayspor’lu futbolcuları  cesaretlendirir.. “Ankaragücü ile puan cetvelinde yakın yerdeyiz, puanlarımız aynı, güçlerimiz aynı, onlar Feneri 3-0 yenerken biz neden yenemeyelim?” diyerek  galibiyet için özgüven artışı yaşarlar

Yalnız burada Hatayspor ile Ankaragücü’nü ayrı kefelere koymak gerekir..

Başkent ekibi, Fener’e 90 dakika boyunca üstünlüğünü kabul ettirirken özellikle sahanın her tarafında ve oyunun tamamında  ön alan baskısı uyguladı, Fenerbahçe’ye sahayı dar etti.. Rakibine pas yaptırtmadı, oyun kurdurtmadı, topu kaptıkları zaman da rakip kaleye çok kişi ile hücum ederek golleri sıraladı, bir o kadar da gol kaçırdı.. Ankaragücü’nün  rakibine üstünlüğünü kabul ettirmesindeki temel etmen: topu iyi kullanabilen ayaklara sahip olması ,iyi pas yapma, etkili ataklar düzenleme, hücumcu sayısını arttırarak rakip kalede kalabalık oluşturma, en önemlisi topla çok iyi dripling yapabilen, rakibi bire birde  rahat geçebilen özellikli futbolculara sahip olduğunu görmemiz gerekir..

Hatayspor’da bu özellikte futbolcular var mı? Çok rahat söyleyebiliriz ki HAYIR..

Bordo-beyazlı ekipte sprinter oyuncu deneme bonusu veren siteler
hiç yok, oyunu çevirebilecek ,oyun kurucu özellikli 8 ve 10 numaranın hakkını verebilen oyuncusu yok, kanatlardan rakibe baskı uygulayan, kontratak futbolunu iyi oynayan futbolcusu yok, hücumda çoğalma kabiliyeti de yok..

Hatayspor’un bugüne kadarki oyun planı; gördüğümüz kadarıyla böylesi maçlarda oyunu kendi sahasında kabul ederek rakibinin üzerine gelmesini bekleyerek,kapılan toplarla ani hücuma geçerek kontratak futbolunu zaman zaman  iyi yapabilen futbolcularıyla  gol aramak şeklinde özetlenebilir.

İşte iki takımın oyun özelliğini birbirinden ayıran da zaten bu..

Ankaragücü ön sahada,her bölgede, sahanın her yerinde pres uygulayan bir takım ,Fener önünde de başarıyı  böyle elde etti.

Hatayspor ise ön alan baskısını pek uygulamıyor, zaten istese de uygulayamaz zira ön alanda pres yapabilecek, rakibe oyun kurdurtmayı engelleyecek kabiliyette, güçte, vasıfta futbolcuları da yok.. Beklenen bordo-beyazlı ekibin her zamanki gibi kendi alanında oyunu kabul ederek kontrataklarla sonuca gitmek şeklinde..

Hatayspor ,Fenerbahçe maçında hangi oyun sistemini uygular bilemeyiz ama işinin çok çok zor olduğunu söylemek gerekir.. Muhtemel sonuç da Fenerbahçe’nin maçı kazanabileceği şeklinde düşünüldüğünde ,Arzu etmesek de, kazara öyle  gerçekleşirse o zaman sosyal medyada futbolcular hedef tahtasına konulacak,teknik direktör Volkan Demirel’e acımasız eleştiriler, sınırı aşacak boyutta düzeysiz saldırılar yapılacak, hatta futbolu çok iyi bilenlerin (!) Emre Belözoğlu ile karşılaştırarak ;“Bak Volkan hoca; Emre şunu şunu  yaptı ,Feneri ezdi, sen bunu yapamadın, neden yaptıramadın?” türünden söylemlerle kıyaslamalar yapmalarını beklemeyi şimdiden öngörmeli..

O zaman da bunun sonu nereye varır bilemem

Bildiğim, Ankaragücü’nün  Fenerbahçe önündeki galibiyeti Hatayspor’lu futbolcuların “Biz de yenebiliriz, Neden yenemeyelim?” şeklinde özgüvenlerini arttırsa da, işlerini daha çok zorlaştırmıştır..

istanaibcbet.com

Exit mobile version