HATAYSPOR FUTBOLCULARI NOEL TATİLİNE ERKEN GİRDİ TEHLİKEYE ADIM ADIM..

Hatayspor, aldığı kötü sonuçlarla eliyle kendini tehlike çemberinin içine attı.. Ligde kendisi açısından en olumsuz EN’leri yaratan Hatayspor kısaca tanımlamak gerekirse ;”Kendi eliyle ayağına sıkıyor”, Hatayspor ligden kendisi düşmek istiyor gibi.. Ligin ilk 8 haftasının yenilmez takımı Hatayspor, son 9 maçın ise en fazla yenilgi alan en çok puan kaybeden takımı oldu Bordo-beyazlı ekibin Galatasaray,İmajbet […]

Hatayspor, aldığı kötü sonuçlarla eliyle kendini tehlike çemberinin içine attı..
Ligde kendisi açısından en olumsuz EN’leri yaratan Hatayspor kısaca tanımlamak gerekirse ;”Kendi eliyle ayağına sıkıyor”, Hatayspor ligden kendisi düşmek istiyor gibi..
Ligin ilk 8 haftasının yenilmez takımı Hatayspor, son 9 maçın ise en fazla yenilgi alan en çok puan kaybeden takımı oldu
Bordo-beyazlı ekibin Galatasaray,İmajbet
Trabzonspor,Fenerbahçe ve Adana Demirspor maçlarındaki performansına bakıldığında mevcut futbolcularla ligin çok iyi götürülebileceği izlenimi verdi. Yani bu 4 güçlü takımla oynanan maçlarda performanslarını gördüğümüz Hatayspor futbolcuları isterlerse çok daha iyi sonuçlara imza atabilirler.
Nedendir bilmiyoruz ,Ama haftalardır tutuk oyun sergileyen,verimsiz ancak kalitesi tartışılmaz futbolculardaki bu düşüşe anlam vermek gerçekten çok zor
Acaba yönetimsel, teknik yada maddi sıkıntılar mı var? Bilemiyoruz
Son Beşiktaş maçını ele alırsak kaleci ERCE,Stoper KİLAMA ile sonradan oyuna giren FERNANDES dışında sahadaki sonradan girenlerle birlikte toplam 12 futbolcu seviyelerinin çok altında performans sergiledi. Sanki beyinleri Noel tatiline erken girme ile endekslenmiş gibiydiler..
Mevcut kadronun gücünü ,bu futbolcuların neler yapabileceğini gördük, görmesek kadronun süper lig düzeyinde olmadığını söyler geçiştirirdik.
Ancak bu kadro isterse yapabilir. Bu nedenle de eleştiri hakkımız olduğunu düşünüyorum..
Lige çok iyi giriş yapan Görkem, Dele Bashiru, Dadashov; Rivas,Aburjania,Strandberg gibi ayağı iyi top yapan, yetenekli isimler haftalardır neden yok.
Kardeşim ligin tepesindeki 4 takıma karşı iyi oynadığınızda kalitenizi, futbol kumaşınızı gördük, Yurt içi ve yurt dışı kulüplerden flaş transfer teklifleri aldığınızı da herkes gördü, duydu..
Peki;4 güçlü takım dışındaki ekiplerle oynadığınız diğer maçlarda yani sizin gibi ligde kalma savaşı veren ekiplerle oynadığınız maçlarda sahada neden yok gibisiniz?
Şunları sindirmek gerçekten çok zor..
-Kayserispor art arda kötü sonuçlar alınca teknik direktörünü değiştirdi ve deplasmanda ilk galibiyeti Hatayspor önünde aldı,Hatayspor’u deplasmanda yenen Kayserispor galibiyet serileri ile ligin tepesini karıştırdı ve şimdi de puan cetvelinin üst sıralarında.. Ligde,düşeceği izlenimi veren Kayserispor’a galibiyet serilerinin anahtarını Hatayspor açtı, ondan sonra tut tutabilirsen.
-Samsunspor’un ilk 8-9 hafta ligde galibiyeti yoktu ilk galibiyeti yine Hatayspor önünde aldı, Samsunspor ligde ilk galibiyetini Hatayspor önünde aldı ve art arda puanlar toplamaya başladı, Ligden düşecek ekipler arasında ilk sırada gösterilen Samsunspor’a CANSUYU yine Hatayspor oldu
-İstanbulspor da, puan cetvelinin en alt sırasındaydı, Samsunspor gibi herkes İstanbulspor’a da ligin düşecek ekibi gözüyle bakarken Bordo-beyazlılar İstanbulspor’a yenildi ve İstanbulspor Hatayspor önünde aldığı 3 puanla birden diriliverdi, canlandı, puanlar toplamağa başladı
Özetle; sarı siyahlılara Can simidi yine Hatayspor’dan geldi,
-R.Başakşehir de ligde kötü sonuçlar almaktaydı, Hatayspor maçına çıktı Bordo-beyazlı ekibi yendi ve güzel günlerin kapısını yine Hatayspor sayesinde açtı
Diğer tarafta; Kasımpaşa; Karagümrük, Antalyaspor,Alanyaspor gibi ligde durumları iyi olmayan takımları da yenemiyorsunuz.
Özetlemek gerekirse: Hatayspor, kendisi gibi ligde kalma savaşı veren ekiplere karşı çok başarısız, Lig bitimi dipte puan eşitliğinde ikili averajlar sonucu belirleyeceğinden takımların birbirleri ile yaptıkları bu maçların önemi ortaya çıkıyor. Hatayspor dilerim ki; bu duruma düşmez
Benim naçizane görüşüm: Hatayspor: Trabzonspor, Galatasaray’ı yeneceğine dipteki takımları yenerek 3’er puan alsa çok daha iyi olurdu.
Son maça dönecek olursak..
Beşiktaş maçında gördük ki bu takımda kaleci Erce,stoper Kilama ile Fernandes dışında formasını ıslatan yoktu..Son haftalardaki maçlarda da tablo farksız değildi
Peki,İlk 8 haftanın fırtına takımı Hatayspor nerede?
Hatayspor’da işler çok kötüye doğru yol alıyor. Kimsenin müdahale edeceğine yönelik ışık da görünmüyor
Kulübün onursal başkanı Lütfü Savaş partisinden aday olabilme derdinde, kulübün resmi başkanı Nihat Tazearslan da daha birkaç gün öncesine kadar siyasette nabız yoklamaları yapmaktaydı. Yönetimdeki diğer isimlerden Aydın Toksöz’ün var gücüyle kulüp için emek verdiğini söylemeliyim.. Diğer yöneticilerin neredeyse tamamı şu veya bu nedenle ya çok aktif değil yada ortalıkta yoklar..
Lige çok iyi giriş yapan Hatayspor’un ilk 8 hafta oynadığı futbol aldığı sonuçlarla ligin sürpriz ekibi olacağı izlenimi verse de,arkasından üst üste alınan yenilgiler, puan kayıpları bordo-beyazlı ekibin durumunu tehlikeye soktu. Yani ilk 8 haftanın yenilmez ekibi, son 9 haftanın YENEMEYEN,YENİLEN ekibi oldu..
Tablo; Hatayspor’un ligde düşmeye doğru hızla gidişini gösteriyor
Bordo-beyazlı ekibin yılbaşından hemen sonra yani 7-8 gün sonra 6 Ocak’ta Ç.Rizespor, 10 Ocak’ta Gaziantep FK ve 13 Ocak’ta Pendikspor ile çok zorlu, ligde kaderini etkileyebilecek çok önemli 3 maçı var.
Tehlikeli bölgeden kurtulması için 7 günde 3 maçta hedefini minimum 7 puan üzerine oturtması gereken Hatayspor’un; bu maçlarda istediğine erişemezse ikinci yarıda işi çok ama çok zorlaşacak.
Neden mi.?
İkinci yarının başında yani 10-12 gün sonra Hatayspor’un en kaliteli 4 ismi 1 ay yok..
Yabancılardan Dele Bashiru, Lamkel Ze, Gyhoulam ile Kilama ülkelerinin Afrika uluslar kupası maçlarında milli takım formasını giyeceklerinden Hatayspor bu futbolculardan minimum 4 belki de 5 maç yararlanamayacak..Dolaysıyla ikinci yarının neredeyse ortasına gelinir..
Öte yanda, Kadro yetersizliği açıkça görünen Hatayspor’un ara transfere bakış açısı da belli değil..
Bugüne kadarki transferleri teknik direktör Volkan Demirel yaptı, Volkan hoca ile ilgili spor kamuoyunda dolaşan ayrılacağı şeklindeki söylentiler zaten moralleri bozmuş iken, bu atmosferde ara transferde aktif rol alacağını düşünmek iyimserlik olmaz mı?
Hatayspor’da başkan ile onursal başkanlar ve yönetiminin de ara transfer planlaması var mı? Bilmiyoruz..
Varsa , neden açıklanmıyor?
Şimdiye kadar bordo-beyazlı takıma gönül vermiş samimi taraftarların suskunluğu bilinmelidir ki teknik direktör Volkan Demirel’in hatırınadır.. Ancak bu kredi de tükeniyor.. Bittiğinde de iş işten geçmiş olacak.
Unutulmamalıdır ki Hatayspor süper lige kolay çıkmadı,,
Peki Ne mi yapılmalı?
-Yönetim ve kulüp başkanı acilen teknik direktörle ve futbolcularla ayrı ayrı toplanarak durumu değerlendirmeli,
-Ara transferde Teşekkür edilecek bir yığın futbolcu var,acilen bu isimler teknik heyetçe belirlenmeli ve gereken yapılmalı
– Teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda direk oynayabilecek(Sağbek,solbek,stoper,yaratıcı 2 orta saha oyuncusu ile 1 santrfor) olmak üzere en az 5-6 yıldız yada yetenekli futbolcu alınmalı..
Yönetim kurulu ve başkan Lütfü Savaş; bu transfer hamlelerini yapmak zorunda..
Geçen yılki kadrodan: El Kaabi,Mame Diouf,Saba lobjanidze, Adekugbe, Bertuğ gibi futbolcuları satacaksınız, Ruben gibi dünya yıldızı futbolcuyu serbest bırakacaksınız, yerlerine almayacaksınız. Haftalardır bu takımın sağbek,solbek,santrfor,yaratıcı orta saha oyuncusu çektiğini herkes görüyor
Kardeşim yıldız satıyorsan yıldız alacaksın,, Başka şekilde ligde kalamazsınız. İkinci yarıda bütün takımlar daha güçlü kadrolara sahip olmak için hamlelerde bulunacak, birçoğu alacakları isimlere imza attırmaya başladı bile. Hatayspor’un geç kalma şansı yok.. Ara transfer 11 Ocak‘ta yani 14 gün sonra başlıyor
Demek isterim ki: ara transferde alacağınız isimlerle anlaşmış olmanız 11 Ocak’ta imzaları attırmanız gerekir ki takıma gediklerinde adaptasyon süreci uzun olmasın..
Yoksa ara transfer Şubat başına kadar sürecek diye işi hafife alırsanız işte o zaman Hatayspor’un ligden düşmesine hizmet etmiş olursunuz..
Şimdilik bu kadar, bekleyip göreceğiz..

Exit mobile version