Hatayspor’da 4 Sakat, 1 Cezalı

Traore, Burak Çamoğlu, Ahmet Kamil sakat, Burak Öksüz hasta, Fatih cezalı… Hatayspor’da, Göztepe maçı öncesi 4 sakat, 1 cezalı ve 1 hasta var. Bordo-Beyazlılar, Göztepe maçına da eksik kadroyla çıkacak. Hatayspor’da Traore, Kayserispor maçında sakatlandı. Çekilen MR sonrası, Traore’nin en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Bordo-Beyazlı ekipte sağbek Ahmet Kamil de adale sakatlanması […]

Traore, Burak Çamoğlu, Ahmet Kamil sakat, Burak Öksüz hasta, Fatih cezalı…

Hatayspor’da, Göztepe maçı öncesi 4 sakat, 1 cezalı ve 1 hasta var. Bordo-Beyazlılar, Göztepe maçına da eksik kadroyla çıkacak.

Hatayspor’da Traore, Kayserispor maçında sakatlandı. Çekilen MR sonrası, Traore’nin en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Bordo-Beyazlı ekipte sağbek Ahmet Kamil de adale sakatlanması yaşadı. Bu nedenle de Antalyaspor maçı kadrosuna alınmadı. Hatayspor’da, Burak Çamoğlu da haftalardır sakat. Yine Burak Öksüz de Çarşamba günkü kupa maçı öncesi aniden rahatsızlandı ve yatağa düştü. Burak Öksüz’ün, muhtemelen ağır gribal enfeksiyon geçirmekte olduğu tahmin ediliyor.

FATİH CEZALI

Bu arada Fatih Kurucuk da Göztepe maçında cezası nedeniyle kadroda yer alamayacak. Genç futbolcu, kırmızı kartı kupada görse de,  ilk resmi maçta kadroda yer alamıyor.

TFF’nin ilgili maddesi şöyle:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Kişilerin İhraç Edilmesi’ başlıklı 94. Maddesi 1. Fıkrası’na göre, cezaları sona erinceye kadar, hiçbir resmi müsabakada oynayamaz.”

Disiplin Talimatı’ndaki ifadeler ise şu şekilde: “Resmi müsabakalarda hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular, 5. Fıkra hükmü saklı kalmak koşuluyla, idari tedbirlidirler ve cezaları sona erinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar.”

Kişilerin İhraç Edilmesi” başlıklı 94. Maddesi’nin değiştirilen 5. Fıkrası’na göre de, resmi müsabakalarda ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan ihraç edilen futbolcular, aynı kategorideki takip eden maçta otomatik olarak cezalı duruma düşüyor.

Exit mobile version