Hatayspor’da hareketli saatlerin analizi

Hatayspor, milli arayı oldukça hareketli geçirdi. Takımın son dönemdeki performansı, milli ara sırasında yönetimden ayrı, aldığım bilgilere göre HBB Başkanı Mehmet Öntürk tarafından özellikle değerlendirmeye alınmış. Bunun sonucu olarak, geçtiğimiz hafta HRT canlı yayınında yaptığı açıklamada Özhan Hoca’nın arkasında olduklarını söyleyen başkan Levent Mıstıkoğlu’nun açıklamalarına rağmen, sürpriz bir şekilde Rıza Çalımbay ile anlaşılıp Özhan Hoca […]

Hatayspor, milli arayı oldukça hareketli geçirdi. Takımın son dönemdeki performansı, milli ara sırasında yönetimden ayrı, aldığım bilgilere göre HBB Başkanı Mehmet Öntürk tarafından özellikle değerlendirmeye alınmış. Bunun sonucu olarak, geçtiğimiz hafta HRT canlı yayınında yaptığı açıklamada Özhan Hoca’nın arkasında olduklarını söyleyen başkan Levent Mıstıkoğlu’nun açıklamalarına rağmen, sürpriz bir şekilde Rıza Çalımbay ile anlaşılıp Özhan Hoca ile yolların ayrılması oldu. Milli arayı, oyuncuların toparlanması ve yeni stratejilerin uygulanması için fırsat olarak görüyordum. Fakat, yönetim içinde yaşanan bazı krizler, hoca değişikliği ve maalesef transferlerin gecikmesi derken transferin son günlerinde Beşiktaş’ın sorunlu golcüsü Aboubakar, Kostarikalı savunma oyuncusu Calvo ile de anlaşılması, dönemi biraz daha çalkantılı hale getirmiş durumda.

Geçen sezon bitime dört hafta kala, imkansızlıkların içinde düşme potasındayken, düşünmeden göreve gelen ve Süper Lig’de kalmamızda büyük pay sahibi olan Özhan Pulat’ı, ligin 5. haftası olmasına rağmen kuramadığınız takımın başından gönderip, günah keçisi ilan edilmesini doğru bulmuyorum. Hoca ile sezon başında yollar ayrılsaydı, hiçbir itirazım olmazdı. Yapılan bu organizasyon ve planlama hataları, kaybedilen puanların ana faktörlerinden. Sözleşmesine fesih bedeli dahi koydurmayan Özhan Hoca ve ekibine sonsuz teşekkür ediyor, başarılarla dolu bir kariyer diliyorum.

Rıza Çalımbay’ın sürpriz bir şekilde teknik direktörlüğe getirilmesi, spor ve Hatay kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Aldığım kulis bilgilerine göre, Öntürk Başkan’ın hoca ile bire bir görüştüğü, hocanın teklifi hemen kabul etmeyip birkaç gün düşündükten sonra sözleşmeyi imzaladığı, görüşme sırasında 2 yönetici hariç başkan Levent Bey’in dahi kimsenin bilgisinin olmaması, kendi camiasından ayrı kendi başkanına dahi şeffaflığın en güzel örneği olabilir. Rıza Hoca’ya gelecek olursak, özellikle kötü geçen Beşiktaş macerası sonrası hocanın motivasyonunun üst düzeyde olacağı kanısındayım ki Aboubakar’ı Mersin’e getirmesi bunun en önemli sinyallerinden olsa da en acil bölge olan stoper ve orta saha hâlâ yetersiz.

Sonuç olarak, Hatayspor’un yönetimsel karışıklıkları ve transferlerin gecikmesi, bu dönemdeki başarısızlıkların en önemli nedenlerindendi. Rıza Çalımbay ile yeni bir sayfa açılmış, bu saatten sonra camianın üstüne düşen, koşullar ne olursa olsun takımın, yönetimin ve hocanın arkasında durmak olmalıdır.

Exit mobile version