Hatayspor’da Rıza Çalımbay dönemi başladı

Atakaş Hatayspor, tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Hatayspor yönetimi, Çalımbay’a hoş geldin diyerek yeni görevinde başarılar diledi. Taraftarlar da bu önemli gelişmeden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, takımın Çalımbay’ın deneyimiyle yeni sezonda başarıya ulaşacağına inanıyor. Atakaş Hatayspor, Çalımbay yönetiminde yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Taraftarlar, deneyimli hocanın takıma kazandıracağı […]

Atakaş Hatayspor, tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1 yıllık anlaşma sağladı. Hatayspor yönetimi, Çalımbay’a hoş geldin diyerek yeni görevinde başarılar diledi. Taraftarlar da bu önemli gelişmeden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, takımın Çalımbay’ın deneyimiyle yeni sezonda başarıya ulaşacağına inanıyor.

Atakaş Hatayspor, Çalımbay yönetiminde yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Taraftarlar, deneyimli hocanın takıma kazandıracağı ivmeyi heyecanla bekliyor.

Rıza Çalımbay kimdir?

Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963’te Sivas Yıldızeli’nin Topulyurt Köyü’nde doğdu. Annesi Fatma, babası ise Bektaş Çalımbay’dır. Babası, taş ocağında çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu sakatlandı, bu nedenle aile 1970’lerde İstanbul’a göç etti. Bektaş Çalımbay, İstanbul’da kapıcılık yaparak ailesini geçindirdi.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş altyapısında futbol kariyerine başladı ve 20 yıl boyunca siyah-beyazlı formayı giydi. Milli Takım’da 52 kez forma giydi ve “Atom Karınca” lakabıyla anıldı. 1996’da jübile yaparak futbolu bıraktı. Teknik direktör olarak Göztepe, Denizlispor ve Beşiktaş gibi takımları çalıştırdı.

Rıza Çalımbay, çocukluk aşkı Leyla Çalımbay ile evlidir ve iki kızı, Ayça Manolya ve Tuğçe vardır. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version