Hatayspor’un deplasman karnesi

Deplasman karnesi oldukça zayıf olan Hatayspor’un, bu sezon da 5. hafta sonunda Alanyaspor karşısında alınan 0-0’lık beraberlik, iki takımın da ligdeki ilk galibiyetini bulamamasına neden oldu. Maç boyunca her iki taraf da net fırsatlar yaratmakta zorlandı, gol beklentisinin düşük olduğu, sıkıcı bir maç izlettiler. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor’da başarılı bir dönem geçiren Fatih Tekke’nin Trabzonspor’a transfer […]

Deplasman karnesi oldukça zayıf olan Hatayspor’un, bu sezon da 5. hafta sonunda Alanyaspor karşısında alınan 0-0’lık beraberlik, iki takımın da ligdeki ilk galibiyetini bulamamasına neden oldu. Maç boyunca her iki taraf da net fırsatlar yaratmakta zorlandı, gol beklentisinin düşük olduğu, sıkıcı bir maç izlettiler. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor’da başarılı bir dönem geçiren Fatih Tekke’nin Trabzonspor’a transfer olma ihtimali, motivasyonunu ve konsantrasyonunu kaybetmesine neden olmuştu. Süper Lig tarihinde konuk olduğu 27 takım arasında dış sahada gol atamadığı tek rakibine karşı oynamak, temsilcimiz açısından avantajdı. Diack, Görkem ve Massanga orta saha tandemi ile maçın bölüm bölüm hakimi oldular, iyi de mücadele ettiler; fakat yaratıcılık ve üretkenlikteki eksikler skoru getirmedi. Görkem ve Diack’ı gelişime açık oyuncular olarak görüyorum. Rıza Hoca’nın ivedilikle en azından Ocak ayına kadar verimliliği artıracak çalışmalara önem vermesi ve şapkadan tavşan çıkarması lazım.

Hatayspor’un bu sezon üçüncü bölgede yaptığı ön alan baskısı ve kazandığı toplarla tehlike yaratması, dikkat çekici ve olumlu bulduğum yanlardan. Galatasaray maçında ve dünkü maçta bunu sık sık gerçekleştirdiler; fakat bitiricilik konusunda sıkıntılar var. Aboubakar’ın takıma katılmasıyla bu sorunun çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Öte yandan yeni transfer Calvo’nun ilk maç performansı da oldukça etkileyiciydi. Fiziksel gücü, hava toplarındaki üstünlüğü, oyun kurucu yapısı ve savunmadaki savaşçı yapısıyla dikkat çekmesi Hatayspor’un savunma hattına önemli bir katkı sağlasa da, bekler hala alarm veriyor.

Bodrumspor maçı Hatayspor için kritik bir viraj. Özellikle deplasmanda zorlanan bir takım olarak, iç saha maçında ligin zayıf ekibi karşısında hedef mutlaka üç puan almak olmalı. Bu tür maçlar, hem moral hem de ligdeki konum açısından çok önemlidir. Üç puan almak, sadece puan tablosunda yukarılara tırmanmakla kalmayacak, aynı zamanda oyuncuların ve teknik ekibin özgüvenini artıracak ve genel olarak takım ruhunu güçlendirecektir.

Exit mobile version