Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatayspor’un FIFA’da 9 borç dosyası var

Kısa adı FIFA olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği tarafından resmi internet sitesinde yayımlanan güncel verilere göre, Türkiye liglerinde mücadele eden çok sayıda kulübün aktif transfer yasağı dosyası bulunuyor.

Kısa adı FIFA olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği tarafından resmi

İlimiz takımı Hatayspor’un FIFA’da 9 borç dosyası bulunuyor. Bu hafta içinde yada engeç 10 güne kadar kulübün ödeme yapmaması durumunda yeni dosya kapama cezası alabileceği belirtiliyor.

FIFA’nın tescil yasağı listesinde yer alan bilgilere göre, Süper Lig’den alt liglere kadar uzanan geniş bir yelpazede Türk futbol kulüplerinin borç yükümlülükleri ve cezai dosyaları dikkat çekiyor.

Yiğit Aldoğan’ın kaleme aldığı FIFA borçlar listesi yazısına göre,Mali şeffaflık ve yayın gelirlerinin etkisiyle transfer yasağı krizinden en az etkilenen klasman Trendyol Süper Lig oldu.

FIFA listesine göre Süper Lig kulüpleri arasında tescil engeli bulunan takımlar şu şekilde sıralandı:
 Eyüpspor: 4 aktif dosya
 Gaziantep FK: 3 aktif dosya
Süper Lig temsilcileri, listenin genel geneline kıyasla daha az dosya sayısına sahip olmalarına rağmen, bu engelleri kaldırmadan yeni transferlerine resmi lisans çıkartamıyor.

Transfer yasağına neden olan finansal uyuşmazlıkların en yoğun hissedildiği liglerin başında alt lig organizasyonları geliyor. Metne kaynaklık eden verilere göre Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerinin dosya sayıları Türk futbolundaki ekonomik daralmayı gözler önüne seriyor.

Trendyol 1. Lig Kulüplerinin Dosya Sayıları:
 Antalyaspor: 15 dosya
 Kayserispor: 5 dosya
 Pendikspor: 7 dosya
 Bandırmaspor: 2 dosya
 Boluspor: 2 dosya
 Sivasspor: 2 dosya
 Vanspor: 1 dosya
 Ümraniyespor: 1 dosya

Tff 2. Lig Ve Tff 3. Lig Tablosu

Alt liglerde yer alan köklü kulüplerin dosya sayılarındaki artış dikkat çekiyor. Adana Demirspor 31 dosya ile listenin zirvesinde yer alırken, başkent temsilcisi MKE Ankaragücü 27 dosya ile ikinci sırada bulunuyor.

Listede yer alan diğer alt lig ekipleri ise şu şekilde:
 Yeni Malatyaspor: 25 dosya
 Altay: 21 dosya
 Adanaspor: 11 dosya
 Şanlıurfaspor: 10 dosya
 Hatayspor: 9 dosya
 Serikspor: 6 dosya
 Yeni Mersin İdman Yurdu: 3 dosya
 Bucaspor 1928: 2 dosya

Amatör lig ve faaliyetlerini durduran kulüpler

Geçmiş dönemlerde Süper Lig’de ve Avrupa arenalarında boy göstermiş ancak yaşadıkları ekonomik krizler nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) kadar gerileyen veya profesyonel lig turnuvalarına katılım sağlamayan ekiplerin de FIFA nezdindeki dosyaları aktifliğini koruyor.

Amatör Liglerde Yer Alan Kulüpler:
 Denizlispor: 11 dosya
 Giresunspor: 4 dosya

Liglere Katılım Sağlamayan veya Faal Olmayan Kulüpler:
 Gaziantepspor: 10 dosya
 Karabükspor: 10 dosya
 Akhisarspor: 9 dosya
 Mersin Talim (İdman) Yurdu: 4 dosya

Açıklanan resmi veriler analiz edildiğinde; Türkiye genelinde en fazla uyuşmazlık ve borç dosyası bulunan kulüp 31 dosya ile Adana Demirspor oldu. Adana ekibini, 27 dosya ile Ankara’nın köklü temsilcisi MKE Ankaragücü takip etti.