Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Hatayspor’un Seçim Sonuçlarına Etkisi

İyi günler sevgili okuyucu.

Kentimizin güzide takımı Hatayspor Futbol Takımı, uzun yıllardır sancılı geçirdiği dönemlerin aksine; yönetim erkinin Büyükşehir Belediye Başkanının iradesine geçmesiyle, tarihinin en başarılı dönemini yaşar oldu. Bugün kentimizin birleştirici gücü gözüyle bakılan bu takım; yakalanan havanın devam etmesi durumunda, belki de Hatay’a şanlı bir kupa kazandıracak, belki de bu sezon sonunda takım süper ligde boy gösterecek.

Futbola düşkün bir kentin, bunca yıldır futbol takımından dolayı hatırı sayılır bir başarı elde etmiş olmaması zaten büyük bir eksiklikti. Bu eksiği, son derece başarılı bir yönetim anlayışı ile yapılandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bu alandaki katkısı, taraflı tarafsız herkesi memnun etmekte.

Doç. Dr. Lütfü Savaş, belediyecilik anlayışı içinde belki de en başarılı hamleleri spor alanında yaptı. Birilerinin ‘ne gereği var’ dediği BŞB Kadın Basketbol Takımının büyüleyici ve gurur verici üst düzey başarılarına eklenen; kangren olmuş Hatayspor Futbol Takımında yaşanan revizyon ile gelen iyi sonuçlar, şampiyonluklar ve tüm ligler içinde parmak ile sayılabilecek ciddi başarılar, bize şu gerçeğin altını çizdiriyor:

Hatay’da, spora en büyük katkıyı veren ve bu alanda ki çağ atlayacak değişim ve dönüşümü, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaşatmıştır.

İşte bu gerçek, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi, sporun seçim sonuçlarına ne denli etki yapacağı sorusunu da beraberinde getiriyor. Şunu kabul etmeliyiz ki, başta Hatayspor’un elde ettiği bu göz kamaştırıcı sonuçlar, Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın sempatisini, spor sevenler ve Hatay’ı sevenler gözünde çok yükseklere çekiyor.

Genç sağ seçmen, bir idol olarak gördüğü Başkan Savaş’ın bu güçlü duruşundan çok etkileniyor. Hatayspor olmasa, klasik sağ seçmen potansiyelinin kronik bir şekilde blok olarak sandıkta her zaman olduğu gibi AKP’ye kayacağını iddia edebilirdik. Ama görünen o ki, birçok hanede blok olarak var sayılan oylar içinde, başta gençlerin oyu, gönülden Doç. Dr. Lütfü Savaş’a verilecek gibi duruyor.

Kim ne derse desin; yürüyen atın başına vurulmaz. Hepimiz biliyoruz ki, Büyükşehir Belediyesinde yönetimsel anlamda bir rol değişikliği, iyi giden spor başarılarına gölge edecek ve maalesef Doç. Dr. Lütfü Savaş belediye başkanı olamazsa, Hatayspor ve Kadın Basketbol Takımlarındaki bu başarı rüyası bir son bulacak. Bunu iddia etmemin nedeni; Başkan Savaş dışında mevcut hiçbir adayın bu alanda bir vizyon ortaya koymamış olmasıdır.

Mart seçimlerinde en küçük denge bile çok iyi hesaplanmalıdır. Seçim, “ kıran kırana” ortadadır. Önceki seçimde kimselerin hesap edemediği rakip parti adayına duyulan tepki, eli CHP’ye hiç gitmeyen seçmenin belki de hayatında ilk kez sola oy vermesine yol açmıştı. Şimdi diyeceksiniz ki, tepki oyu kalmadı… İyi ama, sempati oyu geldi. Bunu göz ardı etmeyin.

İşin en güzel tarafı, BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın; spor alanında verdiği katkıyı son derece mütevazi bir şekilde halka sunması, bu işten nemalanmak, reklam yapmak, göz boyamak gibi ayrıntılara takılmadan, tam anlamıyla sosyal belediyecilik anlayışı gereği olması gereken bir görevmiş gibi bunu hayata geçirmesi büyük takdir topluyor.

Hakkında haksız soruşturmalar açarak seçmen bazında Başkan Savaş’ı yıpratma girişimleri, spor alanından gelen bu başarılar ile bir ağır tokat misali rakip partiye puan kaybettirip Başkan Savaş’ı yükseltiyor.

Kısa süre içinde, AKP saflarında seçim vaatleri kapsamında “SPORTİF” başarıya endeksli bir çıkış yapılabilir. Ama lafa mı bakmak lazım gelecek, icraata mı? Seçim bizim olacak.

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER