HATSU ekipleri sahada…

Yılların su kaynağı Harbiye’ye SU çalışması.. Antakya ve çevre yerleşim birimlerine yarım asırdan fazla süredir içme suyu tedariki Harbiye kaynaklarından sağlanırdı. Harbiye su kaynakları öylesine zengin ve suyu gür akardı ki,gel zaman git zaman bölgede Antakya-Yayladağı yolu üzerinde çalışamya0pılırken patlatılan dinamitlerin yol açtığı şelale ve kaynak tahribatı sonrası su kaynağı zayıfladı ve su kaynağı Harbiye’ye […]

Yılların su kaynağı Harbiye’ye SU çalışması..

Antakya ve çevre yerleşim birimlerine yarım asırdan fazla süredir içme suyu tedariki Harbiye kaynaklarından sağlanırdı. Harbiye su kaynakları öylesine zengin ve suyu gür akardı ki,gel zaman git zaman bölgede Antakya-Yayladağı yolu üzerinde çalışamya0pılırken patlatılan dinamitlerin yol açtığı şelale ve kaynak tahribatı sonrası su kaynağı zayıfladı ve su kaynağı Harbiye’ye kendi suyu bile yetmez oldu.
İşte bugün g elinen noktada Harbiye kendi suyuna muhtaç durumdu. Hatay büyükşehir ekipleri HATSUİ kanalıyla bölgede çalışma yapıyor. HATSU duyurusu şöyle.
“Defne ilçemize bağlı Harbiye Mahallesi’nde yeni yapılan yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak adına hat inşası gerçekleştirdik.
Su iletimini daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde sağlayabilmek adına il genelinde çalışmalarımız devam ediyor.- Adil Yeşildağ-

Exit mobile version