HATSU hafta sonu yağışlar sonrasını değerlendirdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonu Hatay’da yaşanan sağanak yağışlar sonrası oluşabilecek su baskınları, ani sel ile tıkanmalara karşı ekiplerin geceli gündüzlü görev yaptığını bildirdi.HATSU’nun bu konudaki değerlendirmesi şöyle.“Hafta sonu ilimiz genelinde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu ani sel, su baskını, tıkanma gibi sorunlara karşı ekiplerimiz teyakkuz […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta sonu Hatay’da yaşanan sağanak yağışlar sonrası oluşabilecek su baskınları, ani sel ile tıkanmalara karşı ekiplerin geceli gündüzlü görev yaptığını bildirdi.
HATSU’nun bu konudaki değerlendirmesi şöyle.
“Hafta sonu ilimiz genelinde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu ani sel, su baskını, tıkanma gibi sorunlara karşı ekiplerimiz teyakkuz halindeydi.
Yağmur sularının sürüklediği atıklar nedeniyle ana yol üzerindeki yağmursuyu deşarj hatlarında ve mazgallarda oluşan tıkanmalara müdahaleler gerçekleştirdi.
Ekiplerimiz, 112, ALO 153 ve 185 HATSU hattına iletilen sorunları çözüme kavuşturmak için gece-gündüz demeden durmaksızın çalışmalarını sürdürdü.”
HATSU’nun hafta sonu yağışlarla birlikte göllenen yerlerdeki suları tahliye ettiği, kapanan rögarları açtığı belirtildi. -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version