HATSU İflasa Doğru!

HATSU’nun aylık SU geliri 35 Milyon TL, aylık enerji gideri ise 75 Milyon TL. HATSU Meclisi’nde AKP ile MHP’li üyeler, HATSU’nun gelir kalemlerini kıstı, kurumu iş yapamaz hale getirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (BŞB) bağlı, kısa adı HATSU olan Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, adım adım iflasa sürükleniyor. Tek gelir kalemi içme suyu olan HATSU, […]

HATSU’nun aylık SU geliri 35 Milyon TL, aylık enerji gideri ise 75 Milyon TL. HATSU Meclisi’nde AKP ile MHP’li üyeler, HATSU’nun gelir kalemlerini kıstı, kurumu iş yapamaz hale getirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (BŞB) bağlı, kısa adı HATSU olan Hatay Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, adım adım iflasa sürükleniyor. Tek gelir kalemi içme suyu olan HATSU, kısa bir süre önce yapılan %25 zam öncesi SU’yun tonunu 4,88 TL’den satmaktaydı. Şimdi ise tonu 6 lira.

HATSU’ya, 6 liraya sattığı 1 ton SU’yun maliyeti ise 12 lira. Son zamdan sonra bile, HATSU, tüketime sunduğu her 1 ton SU’dan 6 lira olmak üzere, ayda Milyonlarca Lira zarar ettiriliyor. Hatay BŞB Meclisi’nde AKP ile MHP’li üyeler de bilerek ya SU fiyatına indirim yapıyor ya da sembolik %25 zamla işi geçiştirmeye çalışıyor. Ancak olan da HATSU’ya oluyor ve kurum, iflasa doğru sürükleniyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU’nun durumu ile ilgili kısa açıklamasında şöyle dedi:

“Cumhur İttifakı üyesi AKP ile MHP’liler, Meclis’te, HATSU’yu hizmet yapamaz hale getirmek istiyorlar. Amaçları, yatırımları ve hizmetleri önlemek. HATSU, aylık 75 Milyon Lira elektrik faturası öderken, buna karşılık sadece 35 Milyon Liralık su faturası tahsil ediyoruz.”

Başkan Lütfü Savaş’ın açıklamalarına göre, HATSU’nun personel giderleri, yatırımları, akaryakıt, kiralama ve demirbaş malzeme alımlarını dikkate almasak bile, her ay 40 Milyon Lira olmak üzere, yılda 480 Milyon Lira zarar ettiriliyor.

Hatay HATSU, hali hazırda Türkiye’deki 22 Büyükşehir Belediyesi içinde halkına içme suyunu en ucuza ileten belediye durumunda. Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version