Hatsu’da malzeme yok!

6 Şubat depreminin ardından Hatay’ın Samandağ ilçesinde kurulan Eskişehir çarşısında HATSU’nun elimizde malzeme yok demesi sebebi ile tuvalet ve su sorunu yaşanıyor.

26 Temmuz da Eskişehir valiliği tarafından kurulan Samandağ ilçesindeki Eskişehir Çarşısında tuvalet ve su sorunu HATSU’nun durumla ilgilenmemesi sebebi ile çözülemiyor. Çarşı yöneticisi ve aynı zamanda çarşıda esnaf olan Malik Kazan’ın aktardığına göre HATSU birimlerini konu ile ilgili birçok defa aramalarına rağmen bir sonuç alamamışlar. Seyyar tuvaletlerin hazır olduğunu sadece tesisatın döşenmesi gerektiğini ifade eden Malik Kazan; HATSU birimlerini aradıklarında malzeme yok denilerek işlem için olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti. Kendi inisiyatifleri ile mevcut sorunu çözmek için oylama yaptıklarında ise bazı esnafların sorunu HATSU’nun çözmesi gerektiğini belirtip durum için olumsuz oy kullandıklarını söyledi. Öte yandan sorunu Samandağ İlçe Kaymakamlığına da bildirdiklerini ve Kaymakamlığın HATSU birimlerine ulaşarak sorunun çözülmesi için talepte bulunduğunu ifade etti. Kaymakamlığın talebine rağmen HATSU ekiplerinin bir çalışması olmadığını sözlerine ekledi. Çarşı yöneticisi Malik Kazan; Çarşının mevcut tuvalet ve su sorunundan başka bir sorunları olmadıklarını çarşı içinde kardeşlik havasının hâkim olduğunu aktardı.

Vali ve Kaymakamdan Çok Memnunuz

Çarşı yönetici ve esnafı olan Malik Kazan Hatay valisi Mustafa Masatlı ve Samandağ ilçe kaymakamı olan Emre Dündar’ın sürekli çarşıyı ziyaret ederek sorunları dinlendikleri ve çözümler için ivedilikle adım attıklarını belirtti. Samandağ kaymakamlığının herhangi bir kira bedeli ve başka bir ücret talep etmediğini, oluşan sorunları kaymakamlığın çözdüğünü söyledi. Çarşının içinde toplamda 25 dükkân olduğunu belirten Kazan; Şu an da 22 dükkânın aktif olarak çalıştığını söyledi. Kalan diğer 3 dükkânının açılması ile de çarşının daha da canlanacağını ifade etti. Açılmayan dükkânlar konusunu kaymakamlıkla görüştüğünü ifade eden Kazan; Mevcut sahiplerinin bu dükkânları işletmeyeceklerse yerlerine çarşıda aktif olacak başka kişilerin gelmesi için talepte bulunduklarını belirtti. Öte yandan bir projeyi hayata geçirmek içi çalışmaları olduğunu söyleyen Malik Kazan; Kendilerinin inisiyatifi ve kaymakamlığın izni ile bir kafe kuracaklarını, buradan oluşacak sermayeyi çarşıya harcayacaklarını ifade etti. Bunu yapmalarında ki amacın döner sermayeye katkı sağlayıp esnafı rahatlatmak olduğunu söyleyen Malik Kazan; bu projelerini de en kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version