Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATSU’nun Talebi

Bir yıldır bekletiliyor… TBMM’deki

Bir yıldır bekletiliyor…

TBMM’deki konuşmasında, “Hatay, iktidarın görmezden geldiği bir il” diyen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, iktidara seslendi.

Hatay genelinde ‘su’ başlığında yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılara yönelik çözüm beklentileri, TBMM çatısı altında önceki gün gündeme taşındı.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un gündem dışı konuşmasında dile gelen konuya dair paylaşılanlar şöyle:
“Haziran 2021’de, yani bir yıl önce, HATSU, DSİ Genel Müdürlüğü’ne bir talep yazısı gönderdi. Bu yazıda, Karaçay Barajı’na ek olarak, Tahtaköprü Barajı’ndan da HATSU’ya su temin edilmesi istendi. Böylece Hatay’ın içme suyu sorunu, elli yıl boyunca kesintisiz ve ekonomik bir yolla çözülmüş olacak, yılda 40 milyon TL tasarruf yapılacak, yer altı su kaynağı tüketimi azalacak, ekonomik doğal kaynakları korunacak, enerji tüketimi azalacak, halka da temiz ve kesintisiz içme suyu sağlanacaktı. Ancak bu talep, bir yıldır bekletiliyor.
Buradan iktidara sesleniyorum… ‘Biz, halka hizmet için iktidardayız, çevreciyiz, doğal kaynakları koruruz, çocuklarımızın geleceğini düşünürüz’ diyorsanız, o zaman bu talebi bir an önce hayata geçirin. Aksi halde bunların hiçbiri değilsiniz! Zaten Hatay halkı, sandıkta size bunun hesabını soracak!” Mutlu Yanık