Havacılıkta şok karar: Pilot alımları durduruldu

Türk sivil havacılığında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus Hava Yolları, pilot yetiştirme programlarına başvuru yapan adaylara gönderdikleri e-postalarla süreçlerin durdurulduğunu ve bazı programların tamamen iptal edildiğini açıkladı.

Gerekçe: Küresel belirsizlik ve sektörel riskler

Üç havayolu şirketi de aldıkları kararda, küresel ve bölgesel gelişmelerin havacılık sektöründe oluşturduğu belirsizliklere dikkat çekti. Artan maliyetler, operasyonel riskler ve uluslararası havacılıkta yaşanan dalgalanmaların bu kararın temel nedeni olduğu ifade edildi.

THY’den adaylara resmi bilgilendirme

Türk Hava Yolları tarafından adaylara gönderilen açıklamada, yoğun başvuru ilgisine teşekkür edilirken şu ifadelere yer verildi:

“Take-Off Cadet ilanlarımıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Ancak küresel ve bölgesel gelişmeler doğrultusunda havacılık sektöründe oluşan belirsizlik ve riskler nedeniyle ilgili pozisyon için yürütülen tüm işe alım ve değerlendirme süreçleri iptal edilmiştir.”

Açıklamada ayrıca, Online İngilizce sınavı ve PACE değerlendirme aşamalarının da dahil olduğu tüm süreçlerin sonlandırıldığı vurgulandı.

SunExpress ve Pegasus’tan benzer karar

SunExpress ve Pegasus Hava Yolları da yaptıkları duyurularda, pilot yetiştirme programlarının mevcut şartlar altında sürdürülemeyeceğini belirterek alımların iptal edildiğini bildirdi.

Adaylara “yeniden başvuru” mesajı

Havayolu şirketleri, ilerleyen dönemde ihtiyaçların yeniden değerlendirilmesi halinde yeni ilanlar açılabileceğini, mevcut adayların ise kriterleri sağlamaları durumunda tekrar başvuru yapabileceğini ifade etti.

Sektörde yeni dönem sinyali

Uzmanlara göre bu karar, havacılık sektöründe temkinli bir döneme girildiğinin işareti olarak değerlendiriliyor. Pandemi sonrası toparlanma sürecinin ardından gelen bu gelişme, özellikle pilot adayları açısından planların yeniden gözden geçirilmesine neden olabilir.

Exit mobile version