Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayatın ve kendinizin derinliğini fark edin

Osman Gazi Üniversite Eğitim

Osman Gazi Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aydın, “Çocuklara, sorunsuz bir hayatı değil; sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğretin” derken, net bir mesaj verdi…

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından “Öğretmen Yetiştirme Politikaları” başlığında düzenlenen konferansta konuşan Rektör Hasan Kaya, “Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren öğretmen yetiştirmeye yönelik çeşitli politikalar geliştirildiği bilinmekle birlikte, öğretmen yetiştirmeye yönelik yapısal sorunların devam ettiği aşikardır. Dolayısıyla toplumsal gereksinmelerde dikkate alınarak öğretmen ihtiyacının önceden belirlenmesine ve öğretmen niteliklerinin arttırılmasına yönelik uzun vadeli planlar yapılması elzemdir. Öğretmen ihtiyacı ve sayısı önemlidir. Ancak öğretmen yetiştirme politikalarda öğretmen yetiştirmenin niteliğine de dikkat etmemiz gerekmektedir. Ülkelerin küresel ölçekte gelişerek dünyadaki değişime ayak uydurabilmesi için eğitimin dolayısıyla nitelik öğretmenin yetişmesi en önemli meseledir” dedi.
-GÖZDEN GEÇİRİLMELİ-
Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İlker Gümüşeli ise “öğretmen yetiştirme ve atama politikaları” hakkında bir sunum yaptı. Türkiye de atama politikalarının yeniden gözden geçirilmesini ve bu politikaların ihtiyaca uygun hale getirilmesinde yarar olduğunu söyledi.
-FARK EDİN-
Programın ikinci bölümde söz alan Osman Gazi Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aydın tarafından ise “Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” konulu bir sunum yapıldı. Prof. Dr. Aydı, öğretmenlerin sürekli olarak okuyan bireyler olmaları gerektiğini, kitaplarla örülü bir dünyanın öğretmenler için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
Dünyanın en soylu ve en nitelikli mesleği olan öğretmenliğin hakkının verilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ayhan Aydın, sözlerini şöyle noktaladı:
“Hayatın ve kendinizin derinliğini fark edin. Gerçekliğin büyük resmini görün. Çocuklara, sorunsuz bir hayatı değil; sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğretin. Düşüncenin ve insanlığın tarihini öğrenin ve bol bol okuyun.” -Cemil Yıldız-