Haydi Hatay, Göster Kendini…

Hatayspor maçlarına taraftar ilgisizliği, tribünlerin boş kalması, düşündürüyor. Yarınki Konyaspor maçı, Bordo-Beyaz sevgisi için önemli bir sınav olacak. Süper Lig’de puan cetvelinin tepesindeki takım da, en altlardaki takımlar da dolu tribüne oynuyor. Trabzonspor-Hatayspor maçında tüm biletler tükendi. Maç, kapalı gişe oynandı. Tribünlerde 35 bin ateşli taraftar, takımını destekledi. Üç hafta önce Sivas’ta Sivasspor ile karşılaşan […]

Hatayspor maçlarına taraftar ilgisizliği, tribünlerin boş kalması, düşündürüyor. Yarınki Konyaspor maçı, Bordo-Beyaz sevgisi için önemli bir sınav olacak.

Süper Lig’de puan cetvelinin tepesindeki takım da, en altlardaki takımlar da dolu tribüne oynuyor. Trabzonspor-Hatayspor maçında tüm biletler tükendi. Maç, kapalı gişe oynandı. Tribünlerde 35 bin ateşli taraftar, takımını destekledi.

Üç hafta önce Sivas’ta Sivasspor ile karşılaşan Hatayspor, tribünleri dolduran ev sahibi ekibin ateşli tezahüratından etkilendi. Sivasspor, “Yiğidolar” adıyla bilinen taraftarıyla coştukça coştu. Adana Demirspor’un evinde oynadığı maçlarda tribünler tıklım tıklım dolarken, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray da maçlarını içeride dolu tribünlere karşı oynuyor. Oysa Hatayspor, Süper Lig’de üç büyüklerden daha iyi oynuyor, göze hoş gelen futbolu ile de puan cetvelinde bu üç büyük takımın da üzerinde. Trabzonspor’dan sonra, iki hafta öncesine kadar lig ikincisi olan, bugün 4.sıradaki Hatayspor ise maçlarını evinde 1500-2000 seyirciyle oynuyor. Neden?

TFF 1. Lig’deki Samsunspor ve Kocaelispor bile on binlerce taraftar önünde maçlarını oynarken, Süper Lig’e 55 yıl sonra yükselen Hatayspor, bu sezon en büyük seyirci kitlesini Beşiktaş maçında, 8500 biletli seyirci ile yaşadı. Oysa Hatay Stadyumu seyirci kapasitesi 25.000!

Yarınki Konyaspor maçı, bir ölçüde Hatayspor’lular için de bir sınav. Bordo-Beyazlı renk aşkının imtihanı olacak, yarınki 90/ dakika.

Antakya’dan Trabzon’a giden bir arkadaşım anlattı; Trabzon-Hatay maçında tribünler tıklım tıklım, 35.000 kişi aynı tempo ile takımını destekledi, ateşledi, galibiyette hisse sahibi oldu. Hatayspor taraftarı aynısını neden yapmasın?

İşte yarınki Konyaspor maçında, tribünlerde 25.000 biletli seyirci ile Hatayspor’un rakibi önünde kamçılanması, ateşlenmesi ve güzel futbol ile rakibini yenmesi dileklerimizle… -Cemil Yıldız-

Exit mobile version