Hayrettin Özkan Ortaokulu, UNDP ile Yeniden İnşa Edilecek

6 Şubat 2023 yılındaki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yeniden inşa edilecek. UNDP, depremlerde zarar gören okulun inşasına başlamak amacıyla temsili bir temel atma töreni düzenledi. Hırvatistan hükümeti tarafından tahsis edilen 2,5 milyon avro bütçe ile UNDP, 16 derslikten oluşan okulu yeniden inşa edecek ve modern donanımlarla donatacak. […]

6 Şubat 2023 yılındaki depremlerde yıkılan Hayrettin Özkan Ortaokulu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yeniden inşa edilecek. UNDP, depremlerde zarar gören okulun inşasına başlamak amacıyla temsili bir temel atma töreni düzenledi.

Hırvatistan hükümeti tarafından tahsis edilen 2,5 milyon avro bütçe ile UNDP, 16 derslikten oluşan okulu yeniden inşa edecek ve modern donanımlarla donatacak. Yapılacak olan yeni okul, aynı anda 480 öğrenciye eğitim imkanı sunacak.
Yeniden inşa edilecek okulda, en son teknolojilerin ve evrensel tasarım ilkelerinin kullanılması sayesinde engelli çocuklar ve yetişkinler için tam fiziksel erişilebilirlik sağlanacak. Ayrıca, engelli öğrenciler için yardımcı cihazlar ve gerektiğinde kişisel yardım gibi özel destekler de sunulacak.


Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, ülkesinin 2020 yılında yaşadığı yıkıcı deprem sürecinde Türkiye’nin gösterdiği dayanışmayı hatırlatarak, “Bunu unutmadık ve bu nedenle depremlerin ardından Türkiye’nin toparlanmasına katkıda bulunmayı kendimize görev olarak görüyoruz,” dedi.
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, güvenli ve sağlam okulların, felaket sonrası depremden etkilenen bölgeleri terk eden binlerce kişiyi evlerine dönmeye ikna etmek için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu projenin, Türkiye’nin yeniden inşa sürecine katkı sağlayarak toplumsal dayanıklılığı artırması hedefleniyor.

Exit mobile version