Hayvan dostu Çağrı Sert Ödül töreninde Antakya’yı anlattı

Antalya’da yaşayan ancak 6 Şubat depreminde hemen sonra Antakya’da engelli hayvanlar için seferber olup onların sağlık sorunları yanı sıra tedavileriyle ilgilenen hayvan dostu Çağrı Sert aldığı ödül töreninde Antakya’yı ve deneyimlerini anlattı. 19. İşçi filmleri Festivali Antalya ödül töreninde plaket alan Çağrı Sert, Engelli hayvanlar için kurduğu bakım merkeziyle tanınıyor. Antakya’ya, Hatay’a uzanmaya, dayanışmaya çalışıyoruz. […]

Antalya’da yaşayan ancak 6 Şubat depreminde hemen sonra Antakya’da engelli hayvanlar için seferber olup onların sağlık sorunları yanı sıra tedavileriyle ilgilenen hayvan dostu Çağrı Sert aldığı ödül töreninde Antakya’yı ve deneyimlerini anlattı. 19. İşçi filmleri Festivali Antalya ödül töreninde plaket alan Çağrı Sert, Engelli hayvanlar için kurduğu bakım merkeziyle tanınıyor.

Antakya’ya, Hatay’a uzanmaya, dayanışmaya çalışıyoruz.

Engelli hayvan dostu Çağrı Sert Antakya’yı konu alan ödül töreni konuşmasında şu ifadelere yer verdi : “ Öncelikle bu akşam burada bizimle olan tüm dostlara, canlara geldiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Engelli Hayvanlar olarak 10 yılı aşkın süredir sahada aktif bir derneğiz. Kuruluş amacımız engelli ya da ağır hasta hayvanlara el uzatmak olsa da, 2021 yılından bu yana sürekli geriye giden, hayvanların yaşam koşullarını zorlaştıran, onları “barınak” adı altındaki ölüm kamplarına hapseden yasalar nedeniyle “yasaklı ırk” olarak yaftalanan köpeklere de kapımızı açtık. Ancak en büyük değişikliği 6 Şubat 2023 günü yaşadık.
Ben 99 Depremi’ni Gölcük’e çok yakın bir yerde yaşadım. 45 saniye süren o sarsıntıyı da, Ağustos ayındaki o kokuyu da bugün bile somut olarak hatırlarım. Sonrasında, sıkça uyarısı verilen İstanbul Depremi olursa, birlikte yaşadığım engelli hayvanları şehirde kurtarma şansım olmayacağı için, 2020 yılı Şubat ayında Engelli Hayvanlar bakımı altındaki tüm kurtarılarımızla 38 sene yaşadığım şehrimden Antalya’ya, köye taşındım. 6 Şubat sabahı uyandığımda, korktuğum, kaçtığım, hayvanlarımı korumak istediğim o sahneleri karşımda gördüm. Ve o gün bugündür gönlüm de uzanabildiğimce elim de Antakya’da.

6 Şubat Depremi bugüne kadar yaşanan en büyük, en ağır depremlerden biriydi. Toplamda 11 il etkilendi. Kaç kişinin öldüğü, kayıp olduğu halen bilinmiyor. İnsanlar kadar doğa, toprak, su ve hayvanlar da bu depremden onulmaz şekilde yara aldı. Temmuz ayında Evveltemmuz Festivali’nde hayatımda ilk defa Antakya’ya gittiğimde gördüm ki Antakya depremde en ağır yıkıma uğrayan ve sonrasında kaderine terk edilen yer. Bu durum Engelli Hayvanlar olarak bizi Antakya’ya el uzatmaya, öncelik vermeye itti. Yanımdaki arkadaşlarım benim “Antakya ailem”. Engelli Hayvanlar olarak 21 aydır birlikte Antakya’ya, Hatay’a uzanmaya, dayanışmaya çalışıyoruz. Bu plaketi de Antakya adına, Antakya için alıyor ve bir kez daha “Birlikte varız, birlikte var olacağız. Hatay’ı unutmayın, unutturmayın” demek istiyoruz.

 

Exit mobile version