HBB 26 bin noktayı ilaçladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), sağlıklı ve temiz bir çevre anlayışıyla il genelinde haşere ve vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor. HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Eylül ayı boyunca toplamda 26 bin 28 farklı noktada, gece ve gündüz ekipleriyle yerden ve havadan ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi. Büyükşehir ekipleri, 15 ilçede sinek, uçkun, larvasit, haşere ve kemirgenlerle mücadele amacıyla […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), sağlıklı ve temiz bir çevre anlayışıyla il genelinde haşere ve vektörle mücadele çalışmalarına devam ediyor. HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Eylül ayı boyunca toplamda 26 bin 28 farklı noktada, gece ve gündüz ekipleriyle yerden ve havadan ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.
Büyükşehir ekipleri, 15 ilçede sinek, uçkun, larvasit, haşere ve kemirgenlerle mücadele amacıyla 93,5 hektar alanı ilaçlayarak, özellikle konteyner kentlerde yoğunlaşan çalışmalara imza attı.
Sinek ve haşerelerin üremesine elverişli bölgelerde, karadan ulaşılamayan alanlarda drone ile ilaçlama yapan İlaçlama Birimi, kırsal alanlar, su kanalları, dereler ve fosseptik çukurları gibi çeşitli noktalara da müdahalelerde bulundu.
Halk sağlığı ve temiz çevre parolasıyla haftanın yedi günü, mesai gözetmeksizin ilaçlamaların süreceğini belirten yetkililer, vatandaşların ilaçlama taleplerini ALO 153 hattı veya “Beyaz Masa” sosyal medya hesabı üzerinden iletebileceklerini ifade etti.

Exit mobile version