HBB 7/24 ilaçlama yapıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde haftanın her günü büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe merkezleri ve kırsal alanlarda insan sağlığına yönelik koruyucu önlemleri artırıyor. Büyükşehir İlaçlama Birimi, 7/24 çalışma esasıyla hareket ederek gündüzleri genel haşere ilaçlaması ve larvalarla; geceleri ise sivrisinek ve uçkunlarla mücadele ediyor. Ekipler, vatandaşların […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde haftanın her günü büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe merkezleri ve kırsal alanlarda insan sağlığına yönelik koruyucu önlemleri artırıyor.
Büyükşehir İlaçlama Birimi, 7/24 çalışma esasıyla hareket ederek gündüzleri genel haşere ilaçlaması ve larvalarla; geceleri ise sivrisinek ve uçkunlarla mücadele ediyor. Ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktaların yanı sıra resmi kurum binalarını, konteyner kentlerin çevrelerini, foseptik çukurları, sulak alanları, çöp konteynerlerini ve gübrelik alanları da ilaçlama çalışmaları kapsamına alıyor.
Uzman ekipler, toz larvasit, sıvı larvasit, rezeduel, tablet ve uçkun ilaçları kullanarak termalfog, ulv, holder cihazları ile diğer canlıların sağlığına zarar vermeden çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir yetkilileri, ilaçlama biriminin planlamaları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda insan sağlığına zarar veren her türlü haşereyle etkin bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, vatandaşların şikâyetlerini HBB’nin sosyal medya hesaplarıyla 444 12 06 ve Alo 153 hattı üzerinden iletebilecekleri bilgisi paylaşıldı. – Meriç Demiray-

Exit mobile version