HBB Çalışanlarına %82.5 zam

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personel için ‘Sürekli İşçi Ek Zam Protokolü’ imza töreni gerçekleşti. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek zam müjdesini verdi. Buna göre HBB sendikayla anlaşarak personeline Yüzde 64.77 olan zam oranını yüzde 82,5’e yükseltti. HBB personelinin en düşük maaşı 25 bin 524 lira oldu. HBB Başkanı Savaş […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personel için ‘Sürekli İşçi Ek Zam Protokolü’ imza töreni gerçekleşti. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek zam müjdesini verdi. Buna göre HBB sendikayla anlaşarak personeline Yüzde 64.77 olan zam oranını yüzde 82,5’e yükseltti. HBB personelinin en düşük maaşı 25 bin 524 lira oldu.

HBB Başkanı Savaş Belediye çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda personel maaşlarında iyileştirmeye gittiklerini belirterek tüm imkanları zorlayarak yaptıklarını söylediği zam oranını açıkladı.

Hepimize Hayırlı Olsun”

Savaş personelin coşkulu alkışları arasında şöyle dedi:

“Hayat şartlarını ve enflasyonu biliyoruz. Hatay yıkıldıktan sonra belediyemiz ve HATSU’nun geliri yüzde 40’a düştü. Giderlerimiz çok fazla arttı. Maaşlarınız için Haziran ayında yeniden masaya oturacağız. Hükümetin sizlere ocak ayından itibaren verdiği ücret 17 bin 2 lira. Biz sendikamızla anlaşmamız enflasyon oranındaydı. Hükümetin enflasyonuna göre oran 64.77.

Bizim bekar kardeşlerimizin eline geçen para 23 bin 558 lira. Bütün imkanlarımızı zorladık. Yüzde 64.77 zam oranını yüzde 82,5’e yükselttik. En düşük maaş artık 25 bin 524 lira oldu” diyerek personele hayırlı olsun temennisinde bulundu.”

Exit mobile version