HBB’de bir yandan borç ödeme bir yandan hizmet

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Samandağ İlçe Başkanlığı’nın açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları siyasi terbiyeye vurgu yapan Başkan Öntürk, Hatay’ın 15 ilçesine ayrım yapmaksızın hizmet ettiklerini belirtti. Başkan Öntürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’a yerel seçimler sırasında yaptığı ziyaret sırasında, yerel yönetim ile merkezi hükümetin bir araya […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Samandağ İlçe Başkanlığı’nın açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları siyasi terbiyeye vurgu yapan Başkan Öntürk, Hatay’ın 15 ilçesine ayrım yapmaksızın hizmet ettiklerini belirtti.
Başkan Öntürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’a yerel seçimler sırasında yaptığı ziyaret sırasında, yerel yönetim ile merkezi hükümetin bir araya gelmesinin önemine dikkat çektiğini hatırlatarak, bu iş birliğinin seçim sonrası olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti.
Yol çalışmalarına da değinen Öntürk, 1000 km asfalt hedeflerini 1400 km’ye çıkardıklarını ve bu yaz sonuna kadar tamamlayacaklarını belirtti. HBB’ye ait yolların dışında ilçe belediyelerine de destek verdiklerini ifade eden Öntürk, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın talebi üzerine ilçe merkezindeki yolların da yapımına başlandığını söyledi.
HATSU’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Öntürk, Tekebaşı ve çevresinin içme suyu ve altyapı sorunlarının ihale sürecine girdiğini, Samandağ’ın altyapı sorununun da kısa sürede çözüleceğini açıkladı. Ayrıca, kısa süre içinde 6 sahil plajının vatandaşların hizmetine açıldığını, bu plajların kalitesinin önümüzdeki sene daha da artacağını ifade etti.
Öntürk, “İlk Bavulum İlk Biletim” projesi kapsamında öğrencilere bavul ve 2000 lira nakit desteği verdiklerini, benzer bir desteği LGS öğrencilerine de sağlayacaklarını duyurdu. Ayrıca, Türkiye genelinde ilk 10 bine giren YKS öğrencilerine ve yüzde birlik dilime giren LGS öğrencilerine burs verileceğini açıkladı.
İşsizlikle mücadele kapsamında 3 meslek edindirme merkezi açacaklarını söyleyen Öntürk, bu merkezlerde gençlerin eğitim alacağını ve eğitim sürecinde maaşlarının HBB tarafından karşılanacağını belirtti. Eğitim sonrası gençlerin iş yerlerine yerleştirileceğini ve süreç takibinin yapılacağını ifade etti.
Törene, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Yusuf Cemil Karaçay-

 

Exit mobile version