HBB’de Hatay dışı kadrolaşma düşündürüyor

Hatay Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Öntürk yönetimsel kadroda hızla önemli değişiklikler yapıyor. Ancak yeni kadrolaşmada Hatay dışından ve Hataylı olmayan bir beyin takımı yapılandıran başkan Öntürk’ün bu tercihleri ciddi bir eleştiri konusu oluyor. HBB nin 26 Haziran tarihinde web sitesinde duyurulan bilgiye göre belediyenin genel sekreter yardımcısı Uğur Kandemir, insan kaynakları ve eğitim dairesi başkanı Bahattin […]

Hatay Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Öntürk yönetimsel kadroda hızla önemli değişiklikler yapıyor. Ancak yeni kadrolaşmada Hatay dışından ve Hataylı olmayan bir beyin takımı yapılandıran başkan Öntürk’ün bu tercihleri ciddi bir eleştiri konusu oluyor.

HBB nin 26 Haziran tarihinde web sitesinde duyurulan bilgiye göre belediyenin genel sekreter yardımcısı Uğur Kandemir, insan kaynakları ve eğitim dairesi başkanı Bahattin Toptaş ve yazı işleri ve kararlar dairesi başkanı Abdülbasit Körük oldu.

Kandemir, İBB AK Parti’deyken İSKİ’de çalışmaya başlamıştı. Kandemir, ‘kayyım rektör’ Naci İnci döneminde üniversitenin genel sekreter yardımcılığına getirilmişti.
İBB’de yine AK Parti yönetimindeyken çalışmaya başlayan Bahattin Toptaş, Ocak 2023’te okulun iktisadi ve idari bilimler fakültesine sekreter yapıldı. Bir hafta sonra da destek hizmetleri şube müdürü olarak atandı.
İBB AK Parti’deyken İSKİ’de çalışan Abdülbasit Körük de ‘kayyım rektör’ döneminde Boğaziçi Üniversitesi’nde hızla yükselenler arasındaydı.

Bu durumda İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’deyken çalışan ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde görevlendirilen üç isim AK Partili Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne atandı. HBB’deki bu devşirme yapılanma soru işaretlerini beraberinde getiriyor. – Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version