HBB’de yeni başkan yeni logo dönemi

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yeni yönetiminde logo değişikliğine gidiyor.   Sosyal medya üzerinden yapılan duyuru ile vatandaşlara 5 adet logo tasarımı seçeneği sunan HBB, Hatay halkının logosunu kendi seçmesini istedi. Her logonun şehrimiz ile özdeşleşmiş farklı simgeler taşıdığı tasarım seçenekleri ise şöyle; 1. Logo Tersine akan, önemli bir simgemiz olan […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yeni yönetiminde logo değişikliğine gidiyor.

 

Sosyal medya üzerinden yapılan duyuru ile vatandaşlara 5 adet logo tasarımı seçeneği sunan HBB, Hatay halkının logosunu kendi seçmesini istedi. Her logonun şehrimiz ile özdeşleşmiş farklı simgeler taşıdığı tasarım seçenekleri ise şöyle;

1. Logo Tersine akan, önemli bir simgemiz olan Asi nehrinin dinamizmini ve Habibi Neccar Camii’nin muhteşem asaletini Hatay’ın zeytinle olan tarihi dostluğunu modern bir çizgide buluşturuyor.


2. Logo: Yaşanan felaket sonrası düştüğü yerden tekrar kalkan ve küllerinden doğan şehrimizi Simgeleyen alevin içinde bir zeytin yaprağının yer aldığı bir tasarım olarak vatandaşlara sunuldu.


3. Logo da ise yine önemli bir simge olan zeytin ve zeytinyağlı üreticisi şehrimize atıfta bulunarak küçük bir zeytin fidesinin toprakla buluştuktan sonra büyüyüp binlerce yıl devam eden bir berekete dönüşmesi simgesiyle yeni bir oluşumu, kadroyu ve binlerce yıl yaşayacak bir hikayeyi anlatıyor. HBB’nin logosu olarak seçenekler arasında yer alan bu tasarım, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kadro ile uzun süreli devam edeceğinin temennisini oluşturuyor.


4. Logo Medeniyetlet şehri Hatay’ın farklı inan larla bir arada yaşamasına ayıfta bulunuyor. Modern bir çizgi altında farklı inanç ve milletlerin bir arada yaşadığını resmeden tasarım yan çevrildiğinde ise Türkiye’nin T’sinin çatısı altında huzurla yer buluyor. Aynı zamanda bu logo tasarımı HBB harflerini de içererek çok yankı bir tasarım seçeneği olarak sunuluyor.


5. Logo ise Hatay’ın sahip olduğu zengin kültürü zarif ve modern bir tasarımla resmediyor. Vanatdaşların seçeceği yeni logo seçenekleri arasından en çok beğenilen ve yorum alan logo ise 1. Logo olarak öne çıktı. Peki siz hangisini tercih edersiniz?

Exit mobile version