HBB’den 400 hayvana haftalık tedavi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde şehir genelindeki sahipsiz hayvan sayısını dengede tutmak için kısırlaştırma, tıbbi tedavi, cerrahi müdahale ve genel bakım hizmetlerini düzenli olarak sürdürüyor.HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren bu merkez, ilçe belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak, bakıma muhtaç ve hasta […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde şehir genelindeki sahipsiz hayvan sayısını dengede tutmak için kısırlaştırma, tıbbi tedavi, cerrahi müdahale ve genel bakım hizmetlerini düzenli olarak sürdürüyor.
HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren bu merkez, ilçe belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak, bakıma muhtaç ve hasta hayvanları toplayıp vatandaşlar için tehlike oluşturmasının önüne geçiyor. Merkez, haftada ortalama 400 hayvanın bakımını yaparak onları sağlıklı ve tehlikesiz hale getiriyor.
Tesis içerisindeki otomatik suluk sistemi sayesinde hayvanların su ve mama kapları günün her saatinde tam dolu ve temiz tutuluyor. Ayrıca, 18 yaşını geçen vatandaşlara hayvan sahiplendirme hizmeti sunuluyor.
Barınak, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından sivil toplum örgütlerinin de katıldığı düzenli denetlemelerle topluma açık ve şeffaf bir şekilde hizmet veriyor. Uzmanlar tarafından kısırlaştırma, hastalık tedavileri ve gerekli cerrahi müdahaleleri yapılan sahipsiz hayvanlar, alındıkları bölgelerin güvenli noktalarına geri bırakılıyor.
HBB yetkilileri, her canlının yaşam hakkına saygı duyduklarını, barınaktaki yaşam standartlarını en yüksek seviyede tutarak temizlik çalışmalarını düzenli olarak sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, 7 veteriner hekimle tedavi ve cerrahi müdahalelerde %98’lik iyileştirme oranıyla yüksek bir başarı sağladıklarını vurguladı.(Yusuf Cemil Karaçay )

Exit mobile version