HBB’den Hasta Nakil Hizmeti

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), sağlık alanındaki hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, hasta nakil hizmetini genişletiyor. Gerekli tıbbi cihaz ve donanıma sahip 6 mavi şeritli hasta nakil aracıyla, il genelinde hasta nakil hizmetleri sürdürülüyor. HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastaları adreslerinden alarak randevu oluşturdukları hastaneye güvenle götürüyor. Bu hizmetin yanı sıra, hasta […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), sağlık alanındaki hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, hasta nakil hizmetini genişletiyor. Gerekli tıbbi cihaz ve donanıma sahip 6 mavi şeritli hasta nakil aracıyla, il genelinde hasta nakil hizmetleri sürdürülüyor.
HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastaları adreslerinden alarak randevu oluşturdukları hastaneye güvenle götürüyor. Bu hizmetin yanı sıra, hasta vatandaşlar hastanedeki işlemlerini tamamladıktan sonra yine güvenli bir şekilde adreslerine bırakılıyor.
Başvuruların en az 3 gün öncesinden yapılması gereken bu hizmetten yararlanmak isteyen yatağa bağlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar, HBB’nin 444 12 06 ve 153 numaralı telefonlarından başvuruda bulunabiliyorlar.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sağlık ekipleri son 20 günde il içinde 179, il dışına ise 6 hastayı hastanelere nakletti. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği teknik ve tıbbi donanıma sahip hasta nakil araçlarıyla, mesai saatleri içerisinde evden hastaneye ve hastaneden tekrar eve nakil hizmetlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. İlyas Yiğit-

Exit mobile version