HBB’den okul servislerine sıkı denetim

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla şehir genelindeki okul servis araçlarını kapsamlı bir şekilde denetliyor. HBB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, öğrenci taşımacılığının standartlara uygunluğunu ve olası güvenlik risklerini minimize etmek için okul servis araçlarının resmi belgelerini ve teknik donanımlarını titizlikle kontrol ediyor. Denetimler sırasında, servis araçlarının […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla şehir genelindeki okul servis araçlarını kapsamlı bir şekilde denetliyor.
HBB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, öğrenci taşımacılığının standartlara uygunluğunu ve olası güvenlik risklerini minimize etmek için okul servis araçlarının resmi belgelerini ve teknik donanımlarını titizlikle kontrol ediyor.
Denetimler sırasında, servis araçlarının rehber personel bilgileri, güzergâh belgesi, ruhsat, sigorta, periyodik muayene belgeleri; ayrıca klima, emniyet kemerleri ve araç içi güvenlik donanımları detaylı bir şekilde inceleniyor. Araçların konfor, hijyen ve güvenlik standartlarına uygunluğu da değerlendiriliyor.
Hatay’da eğitim döneminin sorunsuz geçmesini sağlamak için denetimlerin titizlikle süreceğini belirten Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde ALO 153 hattı ve HBB’nin sosyal medya hesapları üzerinden şikayetlerini iletebileceğini hatırlattı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version