HBB’den Otobüs Terminallerine Sıkı Denetim

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların huzur ve güvenliği için Antakya Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere il genelindeki tüm terminallerde geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Otobüs terminallerinde detaylı inceleme HBB Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Antakya, Kırıkhan ve İskenderun şehirlerarası otobüs terminalleri ile il genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçlarda düzenli kontroller yaptı. Denetimlerde, vatandaşların konforlu […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşların huzur ve güvenliği için Antakya Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere il genelindeki tüm terminallerde geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi.

Otobüs terminallerinde detaylı inceleme
HBB Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Antakya, Kırıkhan ve İskenderun şehirlerarası otobüs terminalleri ile il genelinde toplu taşıma hizmeti veren araçlarda düzenli kontroller yaptı. Denetimlerde, vatandaşların konforlu ve güvenli bir yolculuk yapabilmesi için otobüslerin kalkış saatlerine riayet edilip edilmediği, bilet ve bagaj fişlerinin düzgün şekilde düzenlenip düzenlenmediği gibi önemli konular ele alındı.
Ayrıca, otobüs firmalarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından zorunlu kılınan F1, D1, D2 belgeleri, ücret tarifeleri ve güzergah izinleri de titizlikle incelendi. Eksik belgeleri olan firmalara ise uyarılarda bulunuldu.

Toplu taşımada sıkı kontroller
İl içi ve ilçeler arası ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler de aynı titizlikle yürütüldü. Ekipler, özellikle fiyat tarifeleri, kapasite sınırları, klima kullanımı ve yolcu sayısı gibi konuları inceledi. Fazla yolcu taşıyan ya da gerekli koşullara uymayan işletmeler hakkında cezai yaptırımlar uygulanmak üzere uyarılar yapıldı.
Bu kapsamlı denetimlerle Hatay Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hem şehirlerarası yolculuklarında hem de toplu taşıma hizmetlerinde daha güvenli ve kaliteli bir hizmet almasını hedefliyor.

Exit mobile version