HBB’nin de Hatay hedefi 2025 sonu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Habertürk kanalında gazeteci Dilek Gül’ün sunduğu programda canlı yayına katıldı. Göreve devralmasının ardından yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öntürk, hükümetin Hatay’da konut ve altyapı çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Hatay’ın bu süreçte adeta büyük bir şantiyeye dönüştüğünü ifade eden Başkan Öntürk, “Cumhurbaşkanımıza çok […]

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Habertürk kanalında gazeteci Dilek Gül’ün sunduğu programda canlı yayına katıldı. Göreve devralmasının ardından yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Öntürk, hükümetin Hatay’da konut ve altyapı çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiğini belirtti. Hatay’ın bu süreçte adeta büyük bir şantiyeye dönüştüğünü ifade eden Başkan Öntürk, “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hatay’ın üzerinden elini çekmiyor. Vatandaşımızı bir an önce eviyle ve işiyle buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesini büyük bir borç yüküyle devraldıklarını, ancak 3 ay içinde 8 milyar liralık borcun 4.2 milyar lirasını ödeyerek mali yapıyı düzenlediklerini belirten Öntürk, hızlı bir şekilde sahaya indiklerini ve sosyal tesisler, kreşler, plajlar gibi çeşitli yatırımların hayata geçirildiğini ifade etti.
Hatay’ın yeniden ihya ve inşa sürecinin kolay olmadığını vurgulayan Öntürk, 11 il içerisinde en fazla yıkımın yaşandığı şehrin Hatay olduğunu, ayrıca itirazlarla yaşanan hukuki süreçlerin de altını çizdi. Türkiye’nin birçok ekipmanının Hatay’da hizmet verdiğini belirten Öntürk, yabancı basının şehirdeki ilerlemeyi şaşkınlıkla izlediğini ve sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini dile getirdi. Depremin yıl dönümünde Hatay’da çok farklı bir manzaranın ortaya çıkacağını vurguladı.
Bakanlığının deprem konutları yapımı ve rezerv alanlarında çalışmaların sürdüğünü, Büyükşehir Belediyesi’nin de üstyapı çalışmalarını tamamlayarak 6 Şubat 2025’te Atatürk Caddesi’ni bitmiş bir şekilde vatandaşlarla beraber yürümek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Öntürk, “Hatay’ın yeniden ayağa kalktığını herkese göstermek istiyoruz” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version