Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HDP’ye göre …

Koronavirüs mücadelesinde olmazsa olmaz:

Koronavirüs mücadelesinde olmazsa olmaz:

3 hafta sokağa çıkma yasağı…

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Hatay İl Eş Başkanları ortak açıklamasında, pandemiyle mücadelede en etkin yöntemin, Hatay’da 3 hafta süreyle tam kapanma olduğu belirtildi. HDP İl Eş Başkanları Aysel Eşiyok ile Kerem Nalbant imzalı ortak açıklamada, pandemiden kaynaklı, her geçen gün yakınların ve sevdiklerin yitirildiği kaydedildi ve şöyle denildi:
“Hatay ilimizde resmi açıklamalara bakıldığında, vakaların %125, hastane doluluk oranlarının %86 artmış olması hasebiyle, çoğu hasta, adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda. Resmi ağızların açıklamalarına baktığımızda ise, halka ‘eve kapanın’ dışında bir önermelerinin olmadığını söyleyebiliriz. Salgın bulaşısının yegane müsebbibinin vatandaşların olduğunu söyleyip duruyorlar. Peki, gerçek böyle mi? Tabii ki resmi yetkililerin açıklamaları, pandemiyi yönetmedeki başarısızlıklarını gizlemeden başka bir şey olmadığı çok açıktır.
Dünyanın dört bir tarafına insani yardımlar gönderdiğini iddia eden AKP ve Saray İktidarı, kendi yurttaşlarına yardım yapmak yerine, ‘eve kapanın’ diyor. Bu durum, iktidarın pandemi ile mücadeledeki acizliğinin fotoğrafıdır aynı zamanda.”
ATSO, ATB ve HESOB ortak açıklamasında, Antakya ve Defne’de esnafa bir hafta süreyle işyerlerini açmamalarının önerildiği kaydedilen HDP açıklamasında, bu kuruluşların samimi olmadıkları öne sürüldü ve şu soru soruldu:
“Bu ülkede, 6 milyon insan, sokak ekonomisinden besleniyor. 13 Milyon insan, işsiz ve güvencesiz. Böyle bir zamanda, devlet ve ekonomi çevreleri sahip çıkmayacaksa, ne zaman çıkacak? Bu insanlar ne yiyip, ne içecekler? Birbirlerini mi yesinler?”
HDP’nin, pandemi ile mücadele açıklamasının sonunda şöyle denildi:
“Ülke olarak, çok zor bir süreçten geçtiğimiz aşikardır. Fakat hükümetin böylesi zor bir süreci yönetemediğini ifade etmek, bir sorumluluk gereğidir. Bu pandemi süreci, iktidarın algı yöntemleriyle gizlenemeyecek kadar kritik bir hal almıştır.
HDP Hatay İl Örgütü olarak, daha fazla can kayıpları yaşanmadan, sosyal devlet olma gereğince, halkın ihtiyaçlarını karşılamak kaydıyla, en az 3 haftalık kapanmayı, toplumun sağlığı ve geleceği açısından kaçınılmaz bir zorunluluk olarak görüyoruz.
Ayrıca yetkililere, sadece yandaş sermayecisini koruyan değil, tüm halkların çıkarlarını koruyan yerden sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.” -Cemil Yıldız-