Hedef : Yaya odaklı kent merkezi

Kentsel Yenileme Merkezi kurucu ortaklarından Cem Yılmaz, şehrin ulaşım odağının yaya olacağını belirtti. Hatay yeniden canlanıyor sloganı ile yola çıkan TTV Vakfı, Keym ve birçok işbirliği içerisinde olan mimar, akademisyen ve araştırmacılar bugün şehrin inşasını konuşuyor. Deprem öncesi asi nehri ve çarşı etrafına bırakılan taşıt trafiği ve çevre kirliliği konusuna değinen Yılmaz, kentin yaya ve […]

Kentsel Yenileme Merkezi kurucu ortaklarından Cem Yılmaz, şehrin ulaşım odağının yaya olacağını belirtti. Hatay yeniden canlanıyor sloganı ile yola çıkan TTV Vakfı, Keym ve birçok işbirliği içerisinde olan mimar, akademisyen ve araştırmacılar bugün şehrin inşasını konuşuyor.

Deprem öncesi asi nehri ve çarşı etrafına bırakılan taşıt trafiği ve çevre kirliliği konusuna değinen Yılmaz, kentin yaya ve bisiklet odaklı olacağını, ulaşımın rahatlayacağı ve gelişeceği bir plan tasarladıklarını belirtti. Son zamanlarda yaşanan iklim değişikliğine, temiz enerjilere uygun ulaşım planlanması, değişen tüketici alışkanlığı ile karbon ayak izi azaltıcı bir kent inşa edeceklerini anlatan Yılmaz, yeni ulaşım modellerinin sürdürülebilir olacağını ifade etti.

(Duygu Ertaş)

Exit mobile version