Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her gün kilo kaybı yaşıyor…

35 kiloya kadar düştü

35 kiloya kadar düştü

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, cezaevlerinde yaşandığını ifade ettiği hak ihlalleri, hasta, tutuklu ve hükümlülerin durumuna dair konuşurken, Hatay / İskenderun Cezaevi’nde yatan bir hükümlünün sağlık durumunu da gündeme taşıdı.

Cezaevleri, şartları, hükümlülerin sağlık durumları gibi başlıkların sık sık TBMM gündemine geldiği süreçte konuyu bir kez daha dile getiren isim, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun oldu.

Konuşmasında, “İnsan Hakları Derneği raporuna göre cezaevlerinde 604’ü ağır 1.605 hasta tutuklu ve hükümlü bulunuyor” diyen Coşkun, 2020 Nisan ayında düzenlenen İnfaz Yasası’nın, Anayasa’ya ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası mevzuata aykırı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Cezaevleri gözlem kurulları, ancak  -tırnak içerisinde- iyi hâlli olduğuna karar verdiği tutukluları denetimli serbestlik ya da adli kontrolle serbest bırakıyor. Kurulun kararı olumsuz çıkması durumunda ise tutuklular bu haktan yararlanamıyor. İdari gözlem kurullarının keyfî gerekçeleri arasında; fazla su kullandığı, sık oda değişikliği yaptığı, açlık grevine girdiği gibi absürt nedenler bulunuyor. Özgürlük için Hukukçular Derneği verilerine göre, verilen cezayı bitirmesine rağmen tahliyesi engellenen 74 hükümlü bulunuyor. Tabii bunlar, sadece şu an tespit edilebilen.”

-HAYATİ TALEP-

Konuşması kapsamında, Hatay / İskenderun Cezaevi’nde yatan bir hükümlünün sağlık durumunu da gündeme taşıyan HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, “İskenderun T Tipi Cezaevi’nde bulunan İsmail Tamboğa, 22 yaşında. 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Tamboğa, midesindeki hastalık nedeniyle her gün kilo kaybı yaşıyor. 35 kiloya kadar düşen Tamboğa’nın mamayla beslenmesi gerekiyor. Ancak bu hayati talebi yerine getirilmiyor ve sağlığa erişim hakkı engelleniyor” dedi.

Tamer Yazar