Her şey çok pahalı!

Eskiden bu paraya… Antakya ve diğer ilçelerde kurulan mahalle pazarları, mutfağın yangınını biraz da olsa dindiren yerlerdi. Bir vatandaşın dediği gibi… “Bir zamanlar bu paraya tüm pazarı yapardık, şimdi ne sebze ne de meyve alabiliyoruz!” Mahalle pazarlarında ‘yok’ yok! Ama her şeyin bu kadar çok olduğu mahalle pazarlarında, bırakın pazar arabasını, pazar filesini bile doldurmak […]

Eskiden bu paraya…

Antakya ve diğer ilçelerde kurulan mahalle pazarları, mutfağın yangınını biraz da olsa dindiren yerlerdi. Bir vatandaşın dediği gibi… “Bir zamanlar bu paraya tüm pazarı yapardık, şimdi ne sebze ne de meyve alabiliyoruz!”

Mahalle pazarlarında ‘yok’ yok! Ama her şeyin bu kadar çok olduğu mahalle pazarlarında, bırakın pazar arabasını, pazar filesini bile doldurmak oldukça zor bugünlerde. Son zamanlarını yaşayan şeftali yemek isterseniz, 25 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Taze Fasulye ise 20’li rakamlardan aşağıya hiç inmedi. Peki, haftanın 7 günü için alışveriş yapmak üzere gelen vatandaşın cebinde ne kadar var? Ne kadar harcıyor ya da harcayabiliyor?

Antakya Gazetesi’ne konuşanlardayız şimdi de…

G.Z. >> Cebimde Pazar için 150 liram var. Domates, salatalık, maydanoz, soğan ve patates alacağım. Biraz da belki kabak ve patlıcan. Meyve, biraz zor. Belki elma! Geçen hesapladım, hepsinden alsam diye… Ortalama 300, 350 liram gidiyor. Anlayacağınız, iki haftalık pazarım!

Y.Ö. >> Ben ömrü hayatımda bu kadar pahalılık görmedim. Mahalle pazarları da marketler de çarşı da! Her şey! Nereye gidiyoruz, böyle freni boşalmış arabalar gibi, bilmiyorum. Bittik! Nefesimiz kalmadı bu zamlara!

U.M. >> Eskiden, çocukları da getirirdim pazara! Şimdi tek geliyorum! “Niye” diyeceksiniz.. Onlar, her gördüklerini istiyor. Muz, üzüm… Yani pahalı olan her şey! Aslında alınması gereken her şey ama… Alabilecek durumunuz varsa!

Tamer Yazar

Exit mobile version