Hesaplaşma Kanlı Bitti

Hassalı M.Ç. adlı, uyuşturucu ticaretiyle ilgilendiği saptanan kişinin 80 gün önce kaybolduğu bildirilmişti. Jandarma, cinayeti aydınlatmak üzere özel bir ekip oluşturdu, iz sürdü ve M.Ç.’nin cesedini halıya sarılı şekilde, Defne-Dursunlu ormanlık alanda ele geçirdi. Olayla ilgili, cinayet şüphelisi 9 kişi yakalandı. Sanıklar, suçlarını itiraf etti. İlimizde, 2021 yılı Ekim ayında ailesinin ‘kayıp’ başvurusu ile resmi […]

Hassalı M.Ç. adlı, uyuşturucu ticaretiyle ilgilendiği saptanan kişinin 80 gün önce kaybolduğu bildirilmişti. Jandarma, cinayeti aydınlatmak üzere özel bir ekip oluşturdu, iz sürdü ve M.Ç.’nin cesedini halıya sarılı şekilde, Defne-Dursunlu ormanlık alanda ele geçirdi. Olayla ilgili, cinayet şüphelisi 9 kişi yakalandı. Sanıklar, suçlarını itiraf etti.

İlimizde, 2021 yılı Ekim ayında ailesinin ‘kayıp’ başvurusu ile resmi makamlara bildirdiği, Hassa ilçesinden M.Ç. adlı kişinin, takip sonucu 80 gün sonra cesedine ulaşıldı. Jandarma, M.Ç.’nin cesedini, Defne-Dursunlu ormanlık bölgesinde halıya sarılı şekilde buldu. Olayın, uyuşturucu ticareti hesaplaşması sonucu yaşandığı ortaya çıktı.

Ailesi tarafından, M.Ç. ile ilgili iki ay önce ‘kayıp’ ilanı verilmişti. Jandarma JASAT ekibi, iz sürdü ve M.Ç.’nin öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Hatay’ın Hassa ilçesinde, 21 Ekim 2021 tarihinde yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu M.Ç.’nin (41), uyuşturucu ticareti nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkan kişiler tarafından darp edilerek öldürdüğü ve halıya sarılıp, Defne İlçesi Dursunlu Mahallesi’nde bulunan ormanlık alana atıldığı, JASAT tarafından ortaya çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre; Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın dedektifleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, yaklaşık iki ay önce hakkında kayıp başvurusu bulunan şahsın, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sabıkalı olması nedeniyle öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek titiz bir çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, M.Ç.’nin o dönemde irtibatlı olduğu kişileri takip eden Jandarma ekiplerinin, M.Ç.’nin araç kiraladığını ve aracın, Reyhanlı yolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunduğunu tespit etmesi üzerine, elde edilen bilgiler doğrultusunda genişletilen çalışma sonucunda, M.Ç.’nin, uyuşturucu madde ticaretinden kaynaklı alacak-verecek meselesi nedeniyle aralarında tartışma çıkan ve çeşitli suçlardan sabıkalı A.B., G.K., S.A., S.B., M.A.Ç., E.Ö., G.Ö., A.B. ve Y.K. isimli 9 şüpheli şahıs tarafından planlanarak ve dövülmek suretiyle yapılan işkence sonucunda öldürüldüğü, cesedinin ise halıya sarılarak, Defne İlçesi Dursunlu Mahallesi’nde bulunan ormanlık alana bırakıldığı tespit edildi.

M.Ç.’nin cansız bedeni, 9 Ocak Pazar günü bırakıldığı ormanlık alanda halı içerisinde bulunurken, 7 Ocak 2022 tarihinde başlatılan operasyon sonucunda belirlenen adreslerinde yakalanarak gözaltına alınan ve M.Ç.’yi öldürdüklerini itiraf eden şüpheliler, 10 Ocak Pazartesi günü (dün) Jandarma’daki işlemlerin tamamlanmasını müteakip adli makama sevk edildi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version