Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Hiçbir Şehidimizi Unutmadık, Unutmayacağız’

Vali Doğan, 30 yıl

Vali Doğan, 30 yıl önce Kırıkhan’da Teğmen’i şehit edenlerin Suriye’de yakalandığını duyurdu…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kırıkhan İlçesi 8. Hudut Bölük Komutanlığı’nda görevli iken, 1990 yılında şehit edilen Teğmen Zafer Toka’nın katillerinin 30 yıl sonra Suriye’de yakalandığını duyurdu ve “Hiçbir Şehidimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu yola baş koymuş yiğitlere selam olsun” mesajını verdi.
Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü tarafından hain saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında tespit edilen 3 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.
Hatay Valiliği’nden konu ile ilgili duyuruda şunlara yer verildi:
“16 Haziran 1990 tarihinde, ilimiz Kırıkhan İlçesi 8. Hudut Bölük Komutanlığında görevli iken, sorumluluk bölgesinde bulunan, eski adı ‘Karataş Karakolu’ olan, daha sonrasında şehidimizin adı verilerek, 2. Hudut Bölük Komutanlığı ‘Şehit Piyade Teğmen Zafer Toka Karakolu’ olarak değiştirilen karakolun 400 metre güneyinde kaçakçılarla girdiği çatışmada, Piyade Teğmen Zafer Toka şehit edilmişti.
Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü tarafından, hain saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla ilgili, 16 Haziran 1990 tarihinde yapılan tahkikat evrakları ve görgü tanıklarının beyanlarında isimleri geçen Salih Osman, Hacı Meyri (Haşan) ile Mehmet isimli 3 Suriye uyruklu şahsın yürütülen çalışmalarda yerinin tespiti üzerine, 2 Temmuz 2020 Saat 18.00 sıralarında, planlanan operasyon ile yakalanmıştır. Devletimizin ilgili birimlerinin yapmış olduğu operasyon ile birlikte, ülkemiz, suç unsurlarıyla mücadelede azim ve kararlılığını bir kez daha göstermiştir.” –Mehmet ÖZGÜN-