Hizbullah’tan İsrail’e misilleme! Tek seferde 100 füze

İsrail’in Lübnan’daki bir evde Hizbullah komutanı Talip Abdullah ve beraberindekileri öldürmesinin ardından Hizbullah tarafından beklenen misilleme gerçekleşti. Kuzey İsrail’e yönelik yapılan füze saldırıları, bugüne kadar yaşanan en büyük saldırılardan biri olarak kaydedildi. 7 Ekim 2022’den beri İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlar dünya kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. Hizbullah’ın Cuvaya kasabasındaki hava saldırısına sabah saatlerinde karşılık […]

İsrail’in Lübnan’daki bir evde Hizbullah komutanı Talip Abdullah ve beraberindekileri öldürmesinin ardından Hizbullah tarafından beklenen misilleme gerçekleşti. Kuzey İsrail’e yönelik yapılan füze saldırıları, bugüne kadar yaşanan en büyük saldırılardan biri olarak kaydedildi.

7 Ekim 2022’den beri İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlar dünya kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. Hizbullah’ın Cuvaya kasabasındaki hava saldırısına sabah saatlerinde karşılık vermesiyle Lübnan’dan kuzey İsrail’e 90 roket ateşlendi. Bu saldırılar, Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin müdahalesine rağmen birçok bölgede yangınlar çıkmasına neden oldu.

İsrail’in sınır hattına kurulu Demir Kubbe sistemleri, füze yağmurunu durdurmaya çalışsa da Times of Israel’e göre bu, bugüne kadar karşılaşılan en büyük füze saldırılarından birine engel olamadı. Tiberya şehri, bu saldırılarda ilk kez hedef alındı ve İsrail ordusu, Hizbullah roketlerinin birçoğunun etkisiz hale getirildiğini ancak bazılarının şehirde yangınlara neden olduğunu belirtti.

Hizbullah komutanı Talip Abdullah’ın öldürülmesinin ardından gerçekleşen bu misilleme saldırıları, Lübnan ile İsrail arasındaki gerginliği artırdı. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version